(RECEPT) Bunuelos

Zora Štok Zora Štok
27.02.2021 04:35
​Bunuelos je praznična sladica, značilna za Mehiko, še posebno je znana različica iz Guadalajare, od koder je tudi zapisan recept.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

40 dag mehke moke

1 žlička pecilnega praška

10 dag rjavega sladkorja

1 jajce

5 dag stopljenega masla

ščepec soli

nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta

olje za cvrenje

Za sirup:

3 dl vode

paličica cimeta

nekaj zrn pimenta

10 dag rjavega sladkorja

1 zvezdasti janež

lupina ene pomaranče in sok te pomaranče

ščepec soli

Moko presejemo s pecilnim praškom in ščepcem soli. Naredimo vdolbino in dodamo jajce, sladkor, stopljeno maslo in toliko tople vode, da lahko zamesimo gladko, voljno testo. Pokrijemo ga s krpo in naj počiva 30 minut, potem ga razdelimo na za oreh velike kroglice in vsako čim tanjše razvaljamo. Tanjše ko bo testo, bolj hrustljav bo bunuelos. Testo cvremo v vročem olju, nekaj sekund na vsaki strani. Ko se pojavijo mehurčki, testo obrnemo in po nekaj sekundah vzamemo iz olja ter odcedimo na papirnatem prtiču.

Sirup pripravimo tako, da damo vse sestavine v vodo in med občasnim mešanjem zavremo. Ko sirup zavre, dodamo na kocke narezan mango ali guavo in kuhamo še deset minut. Bunuelos damo na krožnik, ga razlomimo in prelijemo s sirupom. Ponekod bunuelosa ne zdrobijo, ampak v sirup namočijo celega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta