(RECEPT) Mini limetine pite

Zora Štok Zora Štok
05.07.2020 03:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Za nadev:
40 dag kondenziranega mleka
1 čajna žlička naribane lupine limete
1,1 dl soka limete
ščepec soli
2 rumenjaka

Za vrhnjo plast:
2 beljaka
12 dag sladkorja
0,3 dl vode

12 skodelic iz krhkega testa s premerom 4 cm

Rumenjaka stepamo dve minuti, dodamo kondenzirano mleko in stepamo tri minute, potem dodamo limetin sok in naribano lupinico limete ter stepamo nadaljnje tri minute. Skodelice iz testa nadevamo do dveh tretjin, jih damo na pekač in v pečici pečemo pet minut, toliko, da se zmes v skodelicah strdi. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se mini pite ohladijo.
Za vrhnjo plast naredimo sladkorni sirup. Sladkor in vodo segrevamo do 118 stopinj. Beljaka stepemo v čvrst sneg, potem postopoma vlivamo sladkorni sirup in nenehno stepamo. Ko se beljaki začnejo svetiti in je zmes gladka, jo nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in na ohlajene pite nabrizgamo kroge. Pekač damo znova v pečico za nekaj minut oziroma za toliko, da sneg nekoliko porjavi. Mini pite spet pustimo, da se ohladijo, potem jih okrasimo s tankimi trakovi iz limetine lupine.
Limetino pito lahko naredimo tudi v pekaču premera 26 centimetrov, podlaga je lahko krhko testo ali iz drobljenih keksov in masla.
Mini limetine pite so značilna sladica ameriške zvezne države Florida, po prvih zapiskih naj bi jih bili jedli ribiči iz Key Westa, ko so za več dni odhajali ribarit. Leta 2006 je Florida proglasila pito Key Lime Pie za uradno sladico te zvezne države.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta