(O KNJIGI) Mark Manson: Vse je v k*rcu

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
10.11.2019 05:03

Zakaj se počutimo vse slabše, čeprav se vse nenehno izboljšuje? Avtor Mark Manson, prevedel Jernej Zoran, uredila Branka Fišer, 341 strani, 12,90 evra, založba Učila International.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Učila

Ni nam treba daleč, sploh ne čez veliko lužo, da bi se strinjali z Markom Mansonom, lucidnim piscem iz New Yorka, ki je po prvi knjižni uspešnici Dol mi visi izdal še drugo odmevno delo Vse je v k*rcu (naslov originala: Everything is f*cked). Več ni vedno več, nam posveti Manson, v človekovem primeru je več po navadi manj: če imaš na voljo 200 vrst kruha, se boš težko odločil in boš - ne glede na izbiro - vedno imel občutek prikrajšanosti; če sta kruha dva, kot je bilo nekoč (pardon, trije, enotnega sem skoraj pozabil), se boš odločil za belega ali črnega in boš z izbiro v vsakem primeru dokaj zadovoljen. Tako pleteniči avtor, ki se v svoji razpravi sklicuje na Newtona, Kanta, Platona, Nietzscheja, Freuda, Einsteina in še koga. Od vsakega odbere po malem, čeravno tem svetovnim umom ne sledi slepo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta