zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

Kolumna Aljoše Stojiča: Je lahko še kaj hujšega od tega, da vam doma crkne modem?

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
05.02.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nič brez interneta.
Profimedia

Bognedaj, da bi crknu televizor. Bognedaj, da bi crknu računalnik. In nam je bog dal, da je crknu modem. V hiši od 14. ure ni bilo ne wifija ne televizije ne sreče ne pameti. Podobno koncu sveta. Nervozno sem taval sem ter tja in strmel v zelenkaste utripajoče lučke na modemu, če se bodo končno ustavile v zahtevanem zaporedju. Vklapljal in izklapljal sem, ker to je prvo, kar svetujejo v klicnem centru za pomoč.

Tuu, tuu, tuu ... če želite to in ono, pritisnite to številko ... in če imate še kak podproblem, pritisnite še to številko ... operater je trenutno zaseden, počakajte trenutek ... predvidoma dve minuti bo treba počakati na operaterja ... ne kliči 113, cela ulica gori ... "Prosim, v čem je težava?" Ni internetne povezave. "Ste modem izklopili iz električnega omrežja in ga zagnali še enkrat?" Sem, večkrat. "Potem pa ga izklopite še enkrat in počakajte 20 minut." Ampak ponavadi se prekinjena zveza vzpostavi v minuti, ponižno dodam. "Brez panike, počakajte 20 minut in potem pokličite, če ne bo delovalo."

Sem čez 20 minut poklical in se je javila druga gospodična: "Ne, ne, jaz še nisem govorila z vami. Pa povejte ... točno, ste že zabeleženi, da vam internet ne dela. A lahko poveste, kaj se vam izpiše na televizijskem ekranu?" Na ekranu piše, da ni povezave, naj preverim kable itd. "Dobro, sem si zapisala. Vas iz naše tehnične službe v kratkem pokličejo."

Vmes je doma zavrelo. Jaz sem nameraval urediti še neke tekste za nedeljsko prilogo, sin je hotel pobrskati za šolsko tekmovanje, ki bo že jutri, hčerka pa se je popoldne zbudila in pomolila glavo skozi vrata z najbolj aktualnim vprašanjem tisti hip: "Kak te to, da internet ne dela?!" Ne dela in pika! Boš pač en večer brez snapchata in instagrama, raje se uči ... Vmes pride še obisk z začudenjem: "Škoda, da ti ne dela internet, bi lahko pogledala veleslalom." Pa sva pila vino, ni bilo slabo.

Zvečer kličem tretjič in s tretjo osebo ponovim postopek prijave napake. Slabo sem spal, sanjal o brezžični sreči in ob sedmi uri klicni center zbudil še v četrto. " Povejte, kdaj naj pride tehnik." Tehnik je res prišel: "Modem vam je crknu." A res? Po 24 urah brezupa mi je odleglo. Ko je mala prišla iz šole, je najprej vprašala: "A internet dela? Juhuhu!"

Je lahko še kaj hujšega od tega, da vam doma crkne modem? Je! Če vam zmanjka elektrike. Potem ne bo ne gretja ne štedilnika ne hladilnika ne modema ...

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?