(FOTO) Širiti ljubezen do dveh koles in do športa nasploh

Saša Britovšek Saša Britovšek
26.05.2024 02:00

Matej Mohorič, član ekipe Bahrain Victorious, je eden najbolj humanitarno dejavnih slovenskih šortnikov. V Trsteniku pri Kranju je bila tretja dirka za pokal Mateja Mohoriča, dogodek se je razvil v veliko družinsko zabavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarski as je na prireditvi tudi zaplesal.
Sandi Fišer

V Trsteniku pri Kranju je prejšnji konec tedna bila kolesarska dirka za pokal Mateja Mohoriča. Velika kolesarska zabava za vso družino se je odvijala tretjič, prišel pa je seveda tudi kolesarski as, ki si je dober mesec dni prej na Dirki po Flandriji poškodoval roko. Ne le sponzorske obveznosti, tudi dogodek v domači Gorenjski je bil razlog, da se je Matej po dolgem času ustavil v domovini.

Dirka, ki se je začela in končala v Trsteniku, je tretje leto potekala v organizaciji Kolesarskega kluba Kranj v sodelovanju s Fundacijo Mateja Mohoriča, na njej pa se lahko pomerijo licencirani kolesarji mlajših kategorij. Matej je fundacijo ustanovil leta 2021 z namenom organizacije neprofitnih projektov, ki potekajo pod njegovim okriljem. Tako se skupaj s svojo ekipo trudi pomagati nadobudnim mladim kolesarjem in kolesarkam ter obenem ustvarjati dogodke, ki promovirajo kolesarstvo kot rekreacijo in pomemben del zdravega načina življenja. Ob tem skupaj s partnerji na različne načine pomaga skupinam in posameznikom, ki se znajdejo v težkih življenjskih okoliščinah.

Start dirke v eni od številnih kategorij
Sandi Fišer
Matej Mohorič je eden najbolj humanitarno dejavnih slovenskih športnikov.
Sandi Fišer
Le kdo ne bi izkoristil priložnosti in se fotografiral s kolesarjem svetovnega kova!
Sandi Fišer

Tretja dirka za pokal Mateja Mohoriča je na Gorenjsko privabila številne klube in najboljše mlade cestne kolesarje. Letošnja udeležba je bila rekordna, saj so se dirke udeležili tudi kolesarji iz tujine. Veliko obiskovalcev pa se je zbralo pod odrom, kjer je za najmlajše poskrbel nihče drug kot Ribič Pepe, na svoj račun pa so prišli tudi malo starejši, saj so jih s številnimi hiti razveseljevali člani zasedbe Čuki. Najmlajšim je bil na voljo kolesarski poligon, da so tam preverjali svoje spretnosti na kolesih, skirojih ali poganjalčkih.

"Lepo je videti nasmejane otroške obraze, družine, ki so prišle uživat in se veselit skupaj z nami. Še lepše je videti na startu toliko kolesarjev. Iz leta v leto se potrudimo in poskrbimo za kakšno novost ali presenečenje. Letos je bil to predvsem zabavni program. Vesel sem, da so se Čuki in Ribič Pepe odzvali povabilu in naredili žur za vse generacije. Prihodnje leto bo še bolj pestro," je ob pogledu na množico obiskovalcev dejal naš kolesarski as Matej Mohorič, prepričan, da je med mladimi kolesarji tudi kakšen prihodnji profesionalni šampion, ki bo šel po njegovih stopinjah. A bolj kot to je pomembno, da se širi ljubezen do dveh koles in do športnega preživljanja prostega časa, pravi Matej in dodaja, da s prepoznavnostjo dirke želijo širiti tudi še kako pomembno spoštovanje kolesarjev na cesti. Za poletje je obljubil še dirko julija v Kranju in še eno avgusta v Šenčurju, za kateri si bo z veseljem vzel čas.

Član ekipe Bahrain Victorious je eden najbolj humanitarno dejavnih slovenskih športnikov. Od nekdaj je prepričan, da je nadvse pomembno angažirati se v lokalnem okolju oziroma biti v pomoč tistim, ki težje shajajo. To ga tudi sicer razveseljuje. Fundacija, ki nosi njegovo ime, iz leta v leto širi svoje dejavnosti. Med drugim pomagajo pri nakupu opreme kolesarjem, ki si to težje privoščijo; sodeluje z ZD Kranj pri nakupu koles, prilagojenih otrokom s posebnimi potrebami.

Sandi Fišer
Sandi Fišer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta