Če že ne gre brez cigarete, naj bo elektronska

NR
29.04.2018 05:00

Zdravniki imajo etično dolžnost, da bolnike seznanijo z možnostjo uporabe elektronske cigarete, navaja avstralska študija o pripomočkih za opuščanje kajenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je s spletnega portala vaping360.com.
Flickr/Vaping360.com

Vedno več dokazov o učinkovitosti elektronske cigarete kot pripomočka za opuščanje kajenja pomeni, da bi morali zdravniki razmisliti o tem, da jih priporočajo kot manj škodljivo alternativo za bolnike, ki niso prenehali kaditi klasičnih tobačnih cigaret z odobrenimi pripomočki za opuščanje kajenja (nikotinski obliži, žvečilni gumiji, inhalatorji …), so zaključili v novi študiji. Podatke o študiji je zbral Branko Nikolič, vodja poslovalnice Q Vapehouse v Mariboru. Pregled najnovejših znanstvenih dokazov o elektronskih cigaretah, ki so ga pripravili na Univerzi v Novem Južnem Walesu (UNSW) pod vodstvom profesorja Colina Mendelsohna, je objavljen v časopisu Internal Medicine Journal na Kraljevskem zdravniškem združenju Avstralije. "Zdravniki imajo dolžnost skrbeti, da zagotovijo najboljše možno zdravljenje za vsakega pacienta! S tem, ko elektronske cigarete ne predstavite kot legitimne možnosti odvajanja od kajenja, ki lahko prepreči smrtno nevarne bolezni, je to kršitev te dolžnosti," ugotavlja študija.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta