Zamenjava na krmilu Volkswagna

Janez Kovačič Janez Kovačič
25.07.2022 12:00

Sedanji izvršni direktor Herbert Diess ostaja na tem položaju do 1. septembra, nato pa ga bo nasledil Oliver Blume, sedaj predsednik uprave Porscheja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Herbert Diess
Tovarna

Nekoliko presenetljiva novica prihaja iz koncerna Volkswagen (VW). Herbert Diess, sedanji izvršni direktor in človek, ki so mu pred letom za štiriletno obdobje podaljšali mandat, bo 1. septembra prepustil svoj položaj oziroma delovno mesto Oliverju Blumu.

Oliver Blume
Tovarna

Ta je predsednik uprave Porscheja, ki je sestavni del koncerna VW, in bo na tem položaju ostal tudi po prevzemu vodenja Volkswagna. Herbert Diess odhaja v precej negotovih časih, vendar njegov odhod po drugi strani tudi ni tako presenetljiv. Med drugim se je zapletel v precej odmeven spor s tovarniškim sindikatom, tako da je moral posredovati tudi nadzorni svet oziroma družini Piëch in Porsche, ki lastniško obvladujeta VW.

Ni bilo mogoče spregledati tudi njegovega občudovanja Elona Muska, lastnika in prvega človeka ameriške Tesle, pri čemer je trdil, da je oziroma bo produktivnost v tovarni, ki so jo Američani pred nekaj meseci odprli v bližini Berlina, bistveno večja kot v primerljivi VW-tovarni v domačem Wolfsburgu. Kaj bo od septembra naprej delal Diess, seveda še ni jasno, verjetno pa se nemški koncern ne bo odrekel t. i. električni strategiji, ki je v veliki meri njegovo delo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta