Za nenujne trgovine v Nemčiji pravilo PC ali PC+, necepljeni le še z dvema osebama iz drugega gospodinjstva

STA, Va
28.12.2021 09:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V osmih nemških zveznih deželah so začela veljati strožja pravila za zajezitev pandemije covida-19, kakršna so že pred tem uveljavili v preostalih delih Nemčije.

Nova pravila so od torka v veljavi v deželah Bavarska, Berlin, Hesse, Severno Porenje-Vestfalija, Posarje, Saška, Schleswig Holstein in Turingija.

Omikron so doslej potrdili že v vseh nemških zveznih deželah. Prevladujoča v državi je sicer še vedno različica delta, a število primerov okužbe z omikronom se hitro povečuje. Silovitost petega vala skušajo v Nemčiji zajeziti predvsem z dodatnimi omejitvami stikov. Na zasebnih srečanjih tako v notranjih prostorih kot na prostem po novem velja omejitev največ deset oseb, ki so cepljene proti covidu-19 ali so ga prebolele. Necepljeni se lahko srečujejo le še z dvema osebama iz drugega gospodinjstva.
Za nenujne trgovine ter kulturne in prostočasne aktivnosti velja pravilo PC (preboleli ali cepljeni) ali celo PC+ (preboleli ali cepljeni in še testirani), poroča Deutsche Welle.

Zaradi ponovnega zaostrovanja ukrepov se je na ulicah več nemških mest v ponedeljek zbralo na tisoče protestnikov. Največ se jih je znova zbralo v vzhodnih zveznih deželah. V deželi Mecklenburg-Predpomorjanska jih je bilo po navedbah policije skupaj okoli 15.000, od tega okoli 6500 v Rostocku. V Brandenburgu se je v več krajih zbralo skupaj okoli 9000 protestnikov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta