WHO svari pred druženji za praznike: Zavedamo se, da so to pomembne priložnosti, toda ...

STA, VČ
01.04.2021 15:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Pisarna Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Vzhodno Sredozemlje je posvarila pred morebitnim porastom števila okužb z novim koronavirusom na Bližnjem vzhodu v času velikonočnih praznikov in muslimanskega prazničnega meseca ramazan.

Nekateri kristjani bodo veliko noč praznovali že ta konec tedna, drugi, med njimi kopti, pa v maju. Ramazan, ko se muslimani čez dan postijo, se bo začel v sredini aprila.

Regionalni direktor WHO za Vzhodno Sredozemlje Ahmed Al Mandhari je posvaril, da 14 držav v regiji že sedaj poroča o visokem porastu števila okužb z novim koronavirusom, med drugim v Jordaniji in Iranu.

"Razmere se ne izboljšujejo in smer, v katere gredo številne države, je zaskrbljujoča," je povedal.

Pred ramazanom in veliko nočjo obstaja bojazen pred nadaljnjim porastom števila okužb, kot je bilo to konec lanskega leta med prazniki. "Zavedamo se, da so to pomembne priložnosti, ki si zaslužijo praznovanja, ampak vas pozivamo, da zaščitite sebe in druge," je poudaril al Mandhari.

Več držav v regiji, med njimi Egipt in Združeni arabski emirati, je že napovedalo, da bo prepovedalo javne dobrodelne pojedine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta