SVET

V zemeljskem plazu v Kolumbiji umrlo najmanj 27 ljudi

STA, A.L.
05.12.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
reuters

Plaz je zasul cesto in pod sabo pokopal avtobus ter več drugih vozil. Reševalne službe še vedno iščejo preživele, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Z žalostjo moram sporočiti, da je v tragediji, ki se je zgodila v nedeljo na odročnem območju občine Pueblo Rico, doslej življenje izgubilo 27 ljudi, med njimi trije mladoletniki," je Petro zapisal na Twitterju in izrazil solidarnost z družinami umrlih. Sprva je predsednik v nedeljo zvečer poročal o treh mrtvih in več deset ujetih pod zemljo.

Po navedbah kolumbijskega notranjega ministra Alfonsa Prada, ki jih navaja agencija Reuters, je število mrtvih naraslo že na 33. "Našli smo že 33 mrtvih, med njimi tri mladoletnike, rešili pa smo devet živih ljudi, od katerih so štirje v kritičnem stanju," je dejal.

Zemeljski plaz se je utrgal na cesti med krajema Pueblo Rico in Santa Cecilia v provinci Risaralada, ki leži približno 230 kilometrov severozahodno od prestolnice Bogota. Na avtobusu je bilo v času nesreče 25 ljudi.

Deževno obdobje, ki se je začelo avgusta, je po podatkih vlade v Kolumbiji najhujše v zadnjih 40 letih, zaradi česar je v naravnih nesrečah umrlo že več kot 270 ljudi.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?