V Las Vegasu poteka tehnološki sejem CES. Kaj prinaša

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.01.2019 11:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bell Nexus, letalo s sposobnostjo vertikalnega vzletanja in pristajanja. 
Reuters

Ljubitelji tehnoloških inovacij, najrazličnejših elektronskih dodatkov, računalništva in mobilnih tehnologij so te dni množično romali v ameriški Las Vegas, kjer se je včeraj pričel mednarodni sejem potrošniške elektronike Consumer Electronics Show (CES). Na njem bo svoje novosti štiri dni predstavljalo 4500 razstavljalcev iz 155 držav. Nekateri proizvajalci elektronike, kot so Samsung, Sony, Lenovo, LG Electronics, HTC, Honor so svoje izdelke predstavili že v ponedeljek. Pri tem so kar tekmovali, kdo bo predstavil večji in tanjši televizor ali pa takega z boljo ostro sliko. Letos si bo na sejmu mogoče ogledati tudi vrsto rešitev za pametne domove, veliko govornih pomočnikov, ki gostujejo in skušajo olajšati vsakdan v številnih domovih, ter povezane in samovozeče avtomobile, kot tudi leteča prevozna sredstva.

LG-jev robot CLOi. 
Reuters
Razsstavni prostor družbe Google. 
Reuters
Pametna ura Lenovo Smart Clock z Google Assistentom. 
Lenovo
Reuters
Družba Eyeris iz Silicijeve doline je razvila tehnologijo, pri kateri s pomočjo kamer in umetne inteligence spremljajo dogajanje v notranjosti avtomobila in snemajo početje voznika in sopotnikov. 
Reuters
Obiskovalec sejma daje ukaze za pristanek helikopterja v navidezni resničnosti. 
Reuters

Na CES tudi mobilne novosti

Čeprav številni veliki proizvajalci pametnih telefonov svoje nove modele rajši predstavljajo na dogodkih v lastni organizaciji ali na sejmu Mobile World Congress v Barceloni, pa bo tudi v Las Vegasu mogoče videti nekaj novih mobilnikov. Tako je doslej še precej neznana kitajska družba Royole napovedala, da bo predstavila prvi pametni telefon z zložljivim zaslonom, prav tako kitajska družba Nubia pa namerava pokazati napravo z dvema zaslonoma.

Reuters
Gneča na sejmu CES v Las Vegasu.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta