V izraelskem napadu na poslopje šole v Gazi 15 mrtvih

STA, M.R.
14.10.2024 07:15

V izraelskem napadu je v nedeljo zvečer v poslopju šole, ki v begunskem taborišču Nuseirat v osrednji Gazi služi kot zatočišče za razseljene Palestince, umrlo najmanj 15 ljudi, je sporočila civilna zaščita v enklavi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice izraelskega nočnega napada.
Reuters

Tiskovni predstavnik civilne zaščite v Gazi je v nedeljo zvečer sporočil, da je v obstreljevanju šole umrlo najmanj 15 ljudi, med njimi tudi otroci, ženske in celotne družine. Še 50 je bilo ranjenih. V poslopju je bilo nastanjenih več sto ljudi z različnih območij enklave, navedbe predstavnika civilne zaščite povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Velika večina od 2,4 milijona prebivalcev obleganega območja Gaze je bila vsaj enkrat v času vojne, ki traja od oktobra lani, razseljena. Številni so si zatočišče poiskali v šolskih poslopjih. Izraelska vojska redno obtožuje palestinsko islamistično gibanje Hamas, da se njegovi pripadniki skrivajo prav v teh poslopjih.

Reuters

Pred le nekaj dnevi je bilo v izraelskem napadu na eno od takih šolskih poslopij v Deir al Balahu ubitih najmanj 28 ljudi.

Izraelska ofenziva, ki jo je država sprožila v odgovor na Hamasov napad z več kot 1200 ubitimi, je od začetka pred dobrim letom terjala življenja že več 42.000 ljudi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta