V dveh hudih prometnih nesrečah v Turčiji več kot trideset mrtvih

Va, STA
20.08.2022 17:08

V reševalno vozilo, gasilsko vozilo in avtobus, ki je prevažal novinarje, je trčil drug potniški avtobus. Nekaj ur pozneje številni mrtvi še v enem trčenju, tu je bilo vpleteno tovorno vozilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V verižnem trčenju avtobusa in reševalnega vozila je na jugovzhodu Turčije umrlo 16 ljudi, 21 je ranjenih, so poročali lokalni mediji. Umrli so tudi trije gasilci, dva reševalca in dva novinarja.

"V nesreči med Gaziantepom in Nizipom, v kateri so bili udeleženi avtobus, reševalna ekipa in reševalno vozilo, je umrlo 15 naših državljanov, 22 pa jih je bilo ranjenih," je povedal guverner province Gaziantep Davut Gul. Lokalni mediji so navedli višje število smrtnih žrtev od začasne številke, ki jo je prej navedel guverner, in sicer 16 mrtvih in 21 poškodovanih.

V reševalno vozilo, gasilsko vozilo in minibus, ki je prevažal novinarje, je po poročanju turške tiskovne agencije DHA trčil drug potniški avtobus, ko so bili reševalci že na kraju prve prometne nesreče.

Nekaj ur pozneje je 16 ljudi umrlo v prometni nesreči 250 kilometrov vzhodneje. Okoli 30 je bilo poškodovanih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta