Srbija dobila 150.000 odmerkov cepiva AstraZenece

M.R.
21.02.2021 10:06
V Srbijo je danes prispela pošiljka 150.000 odmerkov cepiva proti novemu koronavirusu britansko-švedske družbe AstraZeneca. Pošiljko je na beograjskem letališču pričakal predsednik države Aleksandar Vučić, ki je ob tem dejal, da je Srbija tretja država na svetu, ki ima na voljo več kot tri različna cepiva.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pošiljko, ki je prišla v Srbijo iz Istanbula, je na letališču Nikola Tesla pričakal predsednik države Aleksandar Vučić.
EPA

"Ponosen sem na odgovornost in resnost, ki smo ju pokazali v boju za ohranjanje zdravja in življenj," je povedal predsednik Aleksandar Vučić. Pojasnil je, da je bilo za to potrebnega veliko truda in tudi truda "naših prijateljev iz Združenega kraljestva in Indije". Ob tem se je zahvalil britanskemu premierju Borisu Johnsonu in indijskemu premierju Narendra Modiju

EPA

"Zahvaljujoč našim britanskim in indijskim prijateljem smo pred drugimi uspeli dobiti znatne količine," je povedal. Želi si, da bi bilo do konca februarja z drugim odmerkom cepljenih že več kot 700.000 ljudi. 

EPA

Poleg tega je Srbija že cepila ljudi z ruskim cepivom Sputnik V in Pfizerjevim cepivom, na voljo je v Srbiji še cepivo Moderne in kitajskega Sinopharma. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta