Pred volitvami spesnili rasistično pesem in jo objavili med velikonočnimi prazniki

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
23.04.2019 15:48

Avstrijski kancler Kurz ostro nad svobodnjake.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in njegov koalicijski svobodnjaški partner v vladi Heinz-Christian Strache politično gledata vedno bolj vsaksebi.
Reuters

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je ostro obsodil pesem, ki jo je med velikonočnimi prazniki objavila lokalna podružnica svobodnjakov (FPÖ) v Braunauu na Gornjeavstrijskem, sicer rojstnem mestu Adolfa Hitlerja. Kot poroča bruseljski spletni časnik Politico, pesem migrante primerja s podganami. Kurz je v ponedeljek zahteval, da se FPÖ distancira od pesmi, ki jo je označil za "ostudno in globoko rasistično", zaradi česar "nima kaj početi ne v gornjeavstrijski deželi ne v celotni državi", je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Kancler je od manjše partnerice v svoji vladi terjal tudi dodatna pojasnila. Hkrati je izrazil podporo deželnemu glavarju Thomasu Stelzerju, članu njegove Ljudske stranke (ÖVP), ki je že pred tem pesem označil za ogabno. Ljudska stranka tudi v Zgornji Avstriji vlada skupaj s svobodnjaki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta