Platforma za komunikacijo in sodelovanje MS Teams v tednu dni pridobila 12 milijonov uporabnikov

Gregor Grosman Gregor Grosman
20.03.2020 14:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Družbi Microsoft in Slack sta razkrili številke rasti za platformi za komunikacijo in sodelovanje MS Teams in Slack. Oba ponudnika sta zaradi pandemije koronavirusa, zaradi katere od doma dela več sto milijonov ljudi, v minulih sedmih dneh zabeležila povečanje zanimanja. MS Teams se je v tednu dni (med 11. in 18. marcem) odločilo uporabljati 12 milijonov (37,5 odstotka) več uporabnikov in ima trenutno 44 milijonov aktivnih uporabnikov širom sveta, to je več kot polovico višja številka od novembrske, ko je Microsoft Teams uporabljalo še 20 milijonov ljudi. Rešitev je softverski gigant na trgu ponudil pred tremi leti kot odgovor na hiter vzpon platforme Slack na delovnih mestih. Microsoft ima pri tem prednost, saj orodje Teams ponuja skupaj s pisarniškim orodjem Office 365. 

Konkurenca ne počiva

Plačljivi Slack od 1. februarja 2020 do 17. marca uporablja 7000 uporabnikov več, v zadnjem četrtletju pa so zabeležili rast v številu 5000 uporabnikov. Slack je v času pandemije izvedel tudi nadgradnjo programskega vmesnika in ga tako skušal narediti bolj uporabniško prijaznega, oktobra lani pa so razkrili, da njihovo rešitev uporablja 12 milijonov uporabnikov dnevno. Med njimi je tudi IBM, ki je komunikacijsko rešitev vpeljal za svojih 350.000 zaposlenih. Družba Slack je tudi svoje delavce pozvala, naj v času koronavirusa delajo na daljavo. 
Tudi drugi ponudniki beležijo rast števila uporabnikov, ki delajo na daljavo. Cisco Systems je razkril, da so z njihovo platformo za video konference Webex samo v prvih enajstih dneh meseca marca uporabniki sestankovali 5,5 milijarde minut in dnevno izvedli 3,2 milijona sestankov. Konkurent Zoom Video Communications pa naj bi od začetka leta 2020 pridobil več uporabnikov kot v vsem lanskem letu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta