Na Nizozemskem potrdili že enajst okužb z mutiranim koronavirusom, v Amsterdamu, Rotterdamu ...

STA, VČ
28.12.2020 20:34
Dva virološka laboratorija na Finskem pa sta potrdila, da so okužbo z novim sevom koronavirusa potrdili pri treh potnikih, ki so se na Finsko vrnili 18. in 19. decembra. Dva sta bila okužena z britanskim sevom, eden pa s tistim iz Južne Afrike.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na Nizozemskem so potrdili že enajst okužb z novim, nevarnejšim sevom koronavirusa, ki so ga odkrili v Veliki Britaniji. Prvi primer so odkrili prejšnji teden. Okužbe z novim sevom koronavirusa iz Velike Britanije in iz Južne Afrike pa so potrdili na Finskem.

Kot je v parlamentu v Haagu povedal minister za zdravje Hugo de Jonge, so pet okuženih z novim sevom koronavirusa na Nizozemskem odkrili na območju Amsterdama, pet pa na območju Rotterdama. Ena okužena oseba prihaja iz Nimwegna na meji z Nemčijo in se je pred kratkim vrnila iz Anglije. Minister je napovedal, da bodo poskušali širjenje nove, mutirane verzije koronavirusa, ki naj bi se širila precej hitreje, poskušali zajeziti z obsežnimi ukrepi.

Dva virološka laboratorija na Finskem pa sta danes potrdila, da so okužbo z novim sevom koronavirusa potrdili pri treh potnikih, ki so se na Finsko vrnili 18. in 19. decembra. Dva sta bila okužena z britanskim sevom, eden pa s tistim iz Južne Afrike. Vsi trije se dobro počutijo in so v samoizolaciji. Ljudi, ki so bili z njimi v stikih, so poslali na testiranje in v samoizolacijo.

Potnikom, ki so iz Velike Britanije prispeli od 7. decembra, so oblasti svetovale testiranje, tudi če nimajo simptomov covida-19. Sedaj enako svetujejo tudi potnikom, ki so se od 7. decembra vrnili iz Južne Afrike.
Britanski sev koronavirusa so doslej potrdili v več evropskih državah, med drugim tudi na Danskem, Norveškem in Švedskem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta