Na Hrvaškem pridržali močno alkoholiziranega Slovenca

20.09.2021 13:07
Hrvaška policija je pridržala 67-letnega močno vinjenega slovenskega državljana, potem ko je v noči na ponedeljek z avtomobilom zapeljal s cestišča v hrvaški Istri in obstal v blatu, je danes sporočila policijska uprava v Pulju. Pri Slovencu so namerili skoraj tri promile alkohola v krvi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Okoli polnoči se je 67-letni Slovenec peljal z avtomobilom s slovensko registracijo iz Buj proti Umagu. V naselju Petrovija je zapeljal s ceste in nato nadaljeval kar po zemlji, dokler se avtomobil ni ustavil v blatu, so zapisali na spletni strani istrske policije. Namerili so mu 2,97 promila alkohola v krvi.

Voznika so pridržali do streznitve, prijavili pa ga bodo tudi sodniku za prekrške. Hrvaški zakon o varnosti prometa na cestah predvideva med med 1333 in 2666 evri denarne kazni ali zaporno kazen do 60 dni za voznike, ki imajo v krvi več kot 1,5 promila alkohola.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta