Kamala Harris privolila v intervju za televizijo Fox News

STA, A.L.
15.10.2024 07:55

Oba predsedniška kandidata sta se v ponedeljek posvetila ključni državi Pensilvaniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je privolila v intervju za televizijo Fox News, ki bo v sredo v oddaji Breta Baierja, je v ponedeljek sporočila televizija, katere voditelji so odkrito na strani republikancev in njihovega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Oba kandidata sta v ponedeljek nagovarjala volivce v Pensilvaniji.

Harris, ki je v zadnjih tednih začela intenzivno kampanjo intervjujev za različne medije, doslej kot kandidatka na televiziji Fox še ni nastopila. Bret Baier sicer velja za najmanj politično pristranskega v naboru konservativnih voditeljev televizije, ki jo je ustanovil avstralski medijski mogotec Rupert Murdoch.

Harris se bo skušala predstaviti pomembnemu delu ameriškega volilnega telesa - večinoma belopoltih moških zrelih let, kar po treh mesecih intenzivnih napadov nanjo na televiziji Fox ne bo enostavno.

Trump večino dela opravi sam

Demokrati so se televiziji Fox v pretežni meri odrekli že leta 2020, ko so jo izključili iz možnosti vodenja soočenj kandidatov na predsedniških strankarskih volitvah, vse manj pa je demokratskih politikov, ki se podajo tja predstavit svoja stališča.

Oba predsedniška kandidata sta se v ponedeljek posvetila ključni državi Pensilvaniji. Trump je bil blizu Philadelphie na jugu države, kjer je moral prekiniti javno tribuno s podporniki po tem, ko sta dva zaradi vročine v dvorani omedlela. Harris je bila na severozahodu države v okrožju Erie, kjer je bil izid zadnjih treh predsedniških volitev enak tistemu na nacionalni ravni.

Harris in Walz sta svarila volivce, da je Trump nevaren, ker je med drugim celo napovedal uporabo oboroženih sil proti političnim nasprotnikom oziroma "notranjim sovražnikom". Trump pa je volivce v Pensilvaniji prepričeval, da bo Harris uničila gospodarstvo države z zelenimi politikami.

Ankete kažejo, da se je uvodno navdušenje med demokratskimi volivci nad Harris nekoliko uneslo in Trump je nadoknadil zaostanek oziroma celo prehaja v rahlo vodstvo. Harris ne uspe prepričati latinsko-ameriških volivcev in temnopoltih moških.

Slednje je prejšnji teden v Pensilvaniji okaral Barack Obama, Harris pa je v ponedeljek predstavila nekaj političnih predlogov za temnopolte moške, kot je lažji dostop do poslovnih posojil. Guverner Pensilvanije Josh Shapiro ji skuša zagotoviti podporo v mestih, po podeželju Pensilvanije pa hodi zvezni senator John Fetterman.

Harris mora osvojiti Pensilvanijo, Wisconsin in Michigan, če želi zmagati na volitvah 5. novembra, in skupaj s podpredsedniškim kandidatom Timom Walzom bosta v tem tednu vodila kampanjo v le teh treh državah.

Bivši predsednik Bill Clinton zanjo vodi kampanjo v Georgii, pomagajo pa ji tudi drugi v Nevadi in Severni Karolini ter Arizoni. V preostalih od skupaj 50 zveznih držav so volitve že odločene vnaprej in kampanje tam ne zapravljajo časa ali denarja.

Trump medtem večino dela opravi sam, čeprav je z 78 leti po odstopu Bidna od kampanje sedaj najstarejši kandidat v zgodovini ZDA.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta