Družba Xiaomi po prodaji pametnih mobilnikov na drugem mestu, takoj za Samsungom

12.08.2021 20:34
Xiaomi je presegel 50 milijonov prodanih pametnih telefonov in z drugega mesta izpodrinil Apple.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Xiaomi

Tehnološka družba Xiaomi, ki je bila ustanovljena aprila 2010 in med drugim proizvaja pametne mobilnike, je po podatkih analitičnih družb od druge četrtine letošnjega leta druga največja znamka na svetovnem trgu pametnih telefonov. Tako je Counterpoint Research nedavno poročal, da se je na Evropskem tržišču proizvajalec s 24 odstotnim tržnim deležem in 151 odstotnim povečanjem prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani zavihtel na drugo mesto, takoj za vodilnim Samsungom, ki ima 31 odstotni delež, prodajo svojih mobilnikov pa je povečal za 20 odstotkov. Na tretje mesto so uvrstili družbo Apple, ki ima 20 odstotni tržni delež. Prodaja mobilnikov Appla je v Evropi zrasla za 55 odstotkov, glede na enako obdobje v letu 2020, še ugotavlja Counterpoint, ki se sklicuje na Smartphone Monthly Market Pulse. 

Tudi podjetje za tržne raziskave Canalys navaja, da se je Xiaomi s 17-odstotnim deležem in 83-odstotno medletno rastjo prodaje zavihtel tik pod vrh lestvice prodaje na svetovnem trgu. V regiji je Xiaomi zasedel prvo mesto v Rusiji, na Poljskem, v Ukrajini, Romuniji, na Češkem, v Belorusiji, na Hrvaškem, na Slovaškem in v Litvi. V Sloveniji pa znamka v drugem četrtletju beleži 352 odstotno rast. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta