V strogi tajnosti v palači sklicali krizni sestanek o "problemu Charles". Princ noče postati kralj

D.Ži
09.06.2021 00:00
Če gre verjeti govoricam z britanskega dvora, naj bi se kraljičin najstarejši sin prestola otepal z vsemi štirimi. Vladavino bi očitno raje prepustil sinu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nenavadne govorice prihajajo izza zidov Buckinghamske palače in zdi se, da imajo kar nekaj teže. Najožji krog sodelavcev britanskega prestolonaslednika naj bi do prinčeve prihodnosti na prestolu čutil vse večji dvom. "V palači je veliko takšnih, ki ne verjamejo, da si princ želi sesti na prestol," je medijem dejal neimenovan vir, ki dela v kraljevi rezidenci. Problem princa, ki naj bi ga prestol zanimal vse manj, naj bi med poznavalci bil že dobro znan, o tako imenovanem "problemu Charles" naj bi v palači sklicali že dva skrivna sestanka. Prisotni naj bi bili zastopniki kraljice Elizabete, princa Williama in vojvodinje Kate. "Govorili so tudi o dednem vrstnem redu. Večkrat so govoril o problemu s Charlesom," pravi vir. Kaj lahko sploh naredijo? 

Profimedia

"Charles bo po kraljičini smrti postal kralj. Sam je nekoč rekel, da to ni poklic, kakršen je voznik avtobusa in da je zanj rojen. S tem je mislil, da odločitev o tem, ali bo postal kralj, ni njegova. Dedni vrstni red je jasen in Charles bo naslednji, ki bo vladal Združenemu kraljestvu," je za nemški Bild situacijo pokomentirala Ingrid Seward, strokovnjakinja za kraljeve zadeve. Dodaja, da obstaja alternativna možnost, ki pa ni lepa.

Profimedia

"Če bi se Charles skliceval na neozdravljivo bolezen, bi parlament moral odločati o tem, ali bi mesto na prestolu prepustili Williamu. A ta možnost je zelo malo verjetna. S sistemom se ne bo spopadal. Če bi se, bi se ljudje začeli spraševati, ali monarhijo sploh še potrebujejo. Lahko bi imeli tudi republiko," meni poznavalka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta