Udaril je po mizi: Princ Charles naj bi Harryja in Meghan dokončno vrgel iz kraljeve družine

D.Ži
29.04.2021 08:57
Novi prvi moški v britanski monarhiji načrtuje reforme znotraj kraljeve družine, ki bi prihranile davkoplačevalski denar.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako srečni in usklajeni, kot so bili leta 2006, že dolgo niso več. Princ Charles se je odločil narediti red. 
Reuters

Končno je nekdo udaril po mizi in precej nepričakovano je to 72-letni princ Charles, ki se je svoje nove vloge prvega moškega v kraljevini očitno lotil resno. Princa Filipa ni več, kraljica pa se pri svojih 95-ih le še težko spopada z dnevnimi škandali, ki jih vedno znova zakuhajo njeni sinovi, vnuki in njihove boljše polovice. Prestolonaslednik bi rad, vsaj kar se družinskih odnosov tiče, naredil red in poskrbel, da princ Harry in vojvodinja Meghan svojo zgodbo s kraljevo družino dokončno zaključita. Za zmeraj. 

Prince Charles je očitno mnogo manj sentimentalen od svoje mame. 
Pool

Tako vsaj meni kraljevska biografinja Angelina Levin, ki je pogovoru za talkRadio povedala, da bi Charles kraljevo družino rad osnoval na zelo ozkem krogu družinskih članov, Harry z Meghan pa vanj več ne bo sodil. Zakaj? Charles bi rad prihranil nekaj denarja, susseška zakonca s svojo 11 milijnov vredno vilo v Montecitu v ta kontekst ne sodita. Kraljičin najstarejši sin naj bi se o tem pogovoril tudi s svojim najstarejšim sinom Williamom. Firma, kot kraljevi družini pravijo v plemiškem žargonu, naj bi se zožila, v bodoče bodo del nje le še kraljica, Charles, Camilla, William, njegova žena Kate in njuni trije otroci. Tako v ta krog ne bodo sodili niti princ Edward, njegova žena Sophie, princesa Anne in še številni drugi, ki se bodo odslej morali delno financirati sami.

O prihajajočih spremembah glede financiranja družinskih članov naj bi se Charles pogovoril tudi s sinom Williamom. 
Reuters

Levinova pravi, da Charles preoblikovanje kraljeve družine načrtuje že kar nekaj časa, saj želi na ta način prihraniti nekaj denarja davkoplačevalcev. Ti naj bi v bodoče bolj podpirali tiste, ki resnično delajo. Kraljica naj v to ne bi posegala iz sentimentalnosti, saj se na stara leta ne želi zameriti otrokom in vnukom, Charles pa je glede reform očitno bolj radikalen. Medtem ko se Harry in Meghan še najbolj ukvarjata s svojim estradnim življenjem, pa reforme zagotovo ne bo vesela princesa Anne, ki velja za eno najbolj delovnih članic kraljeve družine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta