Zamujena priložnost zmajev

ŠR
03.10.2024 21:00

Nogometaši Olimpije so v Heidenheimu pri šestouvrščenem moštvu bundeslige izgubili z 1:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Že v 6. minuti je Matevž Vidovšek preklinjal, Nemci pa slavili gol Adriana Becka.
Reuters

Nogometaši Olimpije so bili v obračunu prvega kroga konferenčne lige blizu presenečenju. Resda jim je Heidenheim, šestouvrščeno moštvo bundeslige, zabil gol že v šesti minuti, ko je zadel Adrian Beck. Toda zmaji so v nadaljevanju zdržali napade Nemcev, potrpežljivo čakali in udarili v drugem polčasu. V 77. minuti je po odličnem prodoru Marka Bresta in njegovi podaji pred gol z glavo zadel Alex Blanco.

Le šest minut so se Ljubljančani lahko veselili morebitne velike točke. Vmešal se je albanski sodnik Enea Jorgji, strogo dosodil igro z roko Petra Agbe v kazenskem prostoru - enajstmetrovka za Heidenheim! Matevž Vidovšek je ubranil strel Paulu Wannerju. Ampak žoga se je odbila nazaj do avstrijskega Nemca, ki jo je v drugem poskusu močno in natančno poslal pod prečko. Še enkrat je nameraval sodnik dosoditi penal za gostitelje, ko je strel z roko blokiral Ahmet Muhamedbegović. A si je po posredovanju VAR-a premislil.

V drugem krogu bo Olimpija, ki je v Nemčiji končala niz sedemnajstih tekem brez poraza, 24. oktobra gostila avstrijski Lask iz Linza. (šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta