(VIDEO) Ormožani igrali kot v transu, razmontirali Borac in nadaljujejo evropsko pot

Uroš Gramc Uroš Gramc
26.10.2024 22:13

Šest golov prednosti ekipe iz Banjaluke je bilo premalo, da bi izločila Jeruzalem Ormož. Na krilih navijačev so Prleki slavili s kar 33:19 (18:9) in gredo v tretji krog evropskega pokala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Crtomir Goznik

V tretjem krogu evropskega pokala bodo najbrž igrali vsi trije slovenski klubi. Rokometaši Krke, ki so na prvi tekmi v Šabcu za dva gola premagali Metaloplastiko, so doma remizirali (28:28), Ormožani so zaostanku šestih golov v nabito polni dvorani na Hardeku razmontirali Borac iz Banjaluke in slavili s kar 14 zadetki naskoka (33:19). Jutri prednost osmih golov v Zlatorogu proti Gračanici branijo Celjani, ki pa se jim ne bi smelo zgoditi, kar se je nasprotnikom Prlekov.

Strelsko sta bila pri Ormožu z osmimi goli najbolj razpoložena Tadej Sok in Jure Lukman, šest jih je dodal Filip Jerenec in pet Gašper Hebar, s 14 obrambami je blestel Filip Ranfl. Pri gostih je z desetimi zadetki izstopal Nedim Hadžić. "Vidi se, da smo vsi od prvega do zadnjega verjeli v napredovanje. Trdo smo delali na treningih cel teden. Cela ekipa, vsak posameznik, vsi smo dali vse od sebe. To občinstvo, tako je lahko samo v Ormožu," je bil navdušen 21-letni Lukman, ki je dejal, da ga je občinstvo poneslo do ene boljših predstav v karieri. Tudi vsi njegovi soigralci so bili pri stvari. Že po 16 minutah so nadoknadili zaostanek iz Banjaluke (10:4), minuto kasneje (11:4) bi nizozemska sodnika že lahko piskala konec tekme ... A ostalo je še 43 minut, Ormožani pa so le še večali zaostanek. "V prvem polčasu so vsi igrali kot v transu, vsak, ki je stopil na igrišče, je dal vse od sebe. Publika je naredila svoje. V takšnem vzdušju in ob takšni igri bi tudi boljše ekipe imele z nami težave," je bil vesel trener Ormoža Saša Prapotnik

Lep kos drugega dela se je igralo le še za navijače. "Upam, da smo se jim oddolžili za prvo tekmo," je dejal David Bogadi.  Kaj se je zgodilo v tem tednu, da smo videli močno drugačen Ormož kot v BIH? "V prvi tekmi pristop ni bil pravi, zgleda, da smo vse vzeli prelahko. Mislili smo, da smo boljši in se je potem izkazalo, da proti nam lahko igra vsaka ekipa, da moramo biti na vsaki tekmi stoodstotni od začetka, vse drugo vodi v pogubo," je povedal Gašper Pungartnik, ki se je vrnil v ekipo po virozi, ki jo staknil prav v Banjaluki: "Vesel sem, da sem spet zraven. Fajn je bilo danes igrati in kapo dol navijačem, da so prišli v tako lepem številu. Kot vedno. Pristop je bil tokrat pravi od prve do zadnje minute. Držali smo se vseh zadanih ciljev." 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta