(VIDEO) "Liga je boljša od slovenske," po debiju Zahović, ki je navdušil navijače in podal za edini gol na tekmi

M.D.
20.10.2020 14:00

Sinoči je Pogon Szczecin v gosteh z 1:0 premagal Lechio Gdansk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zahović je sodeč po objavah Pogona postal eden prvih obrazov poljskega prvoligaša.
Spletna Stran Kluba

V Gdansku je Luka Zahović na svoji prvi tekmi za Pogon Szczcin, pri katerem nosi številko deset, odigral 90 minut srečanja. Osmi najuspešnejši strelec v zgodovini NK Maribor je pri akciji za edini gol na tekmi dobil skok na nasprotni polovici igrišča ter žogo podal do Alexandra Gorgona, dolgoletnega člana Rijeke, ki je s premišljenim strelom po tleh odločil srečanje. Prav Zahović je ob tem strelu vtekal proti golu in pomagal zmesti obrambo in vratarja Lechie, da je Avstrijec dosegel nevsakdanji gol za vodstvo in končno zmago. 

View this post on Instagram

First game first win ➕3️⃣🅰️✅

A post shared by Luka Zahović (@lvkazahovic) on

"Tekma je bila težka, nasprotnik pa zahteven. Vsi smo zadovoljni z zmago, pustili smo srce na igrišču. Težko je bilo igrati zaradi slabe travnate površine. Večkrat sem imel žogo na prsih kot v nogah, a sem se počutil dobro. Definitivno je liga boljša od slovenske," je za klubsko spletno stran dejal Luka Zahović.

View this post on Instagram

1️⃣0️⃣💙❤️

A post shared by Luka Zahović (@lvkazahovic) on

Na družbenih omrežjih Pogona so bili navijači zadovoljni s predstavo slovenskega napadalca, rojenega na Portugalskem, tudi klub Mariborčana predstavlja kot osrednjega igralca ekipe, saj se vseskozi pojavlja v objavah poljskega prvoligaša. Pogon po petih tekmah zaseda šesto mesto na lestvici (rdeče-modri imajo dve tekmi manj od večine klubov zaradi novega koronavirusa), za prvim mestom zaostaja šest točk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta