Zlatko Zahovič za oddajo Fuzbal: Camoranesi je podcenil institucijo NK Maribor

M.D.
06.10.2020 11:57

Najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne reprezentance in nekdanji športni direktor Maribora je bil gost oddaje Fuzbal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odhod na Poljsko je bila prava odločitev Luke Zahovića, meni njegov oče Zlatko Zahovič.
Andrej Petelinšek

Zlatko Zahovič je v družbi Božidarja Bulata in Tomaža Lukača na 24ur.com komentiral aktualno nogometno dogajanje. Trojica je debatirala o žrebu skupinskega dela lige prvakov, slovenski nogometni reprezentanci in minulem večnem derbiju. Zahovič je pokomentiral evropske nastope slovenskih klubov ter sporočil, da je Maribor tudi letos glavni favorit za naslov prvaka, o Muri pa dejal, da gre za "one man band".

Nekdanji športni direktor Maribora meni, da se je njegov sin Luka Zahović odločil pravilno, ko je pred dnevi zamenjal nogometno sredino in se preselil na Poljsko. Ni pa se mogel izogniti vprašanju o tem, da Mauro Camoranesi ni vedel, da je Luka Zahović njegov sin, kar je nekdanji svetovni prvak izjavil v intervjuju za Ekipo SN. "Fant se ni poglobil v okolje, v katerega je prišel," je uvodoma dejal najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne reprezentance. "Želim mu vse dobro, toda s to izjavo je podcenil institucijo NK Maribor, ne Zlatka Zahoviča. Se pravi, da ne pozna niti ljudi v klubu, pa mora delati z njimi," je na podvprašanje Tomaža Lukača, če verjame, da tega podatka res ni imel, odgovoril Zahovič.

Še enkrat več je Mariborčan zatrdil, da zaupa predvsem domači stroki: "Tuja stroka da, a v prehodnem obdobju. Sem zagovornik domače stroke, stroke, ki pozna slovenskega človeka, slovensko družbo, ker mi delujemo na poseben in drugačen način, da bi lahko izvlekli največ iz vsakega posameznika."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta