Trije Slovenci med deset najboljših: Najdlje sta tokrat skočila Žiga Jelar in Domen Prevc

STA, M.R.
05.02.2023 05:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Jelar
EPA

Do točk je prišlo vseh šest slovenskih skakalcev na današnji posamični tekmi. Najboljša sta bila peti Žiga Jelar (in šesti Domen Prevc.

Žiga Jelar je s petim mestom izboljšal najboljšo uvrstitev to sezono. Petič v karieri se je zavihtel med najboljših pet v svetovnem pokalu.

Domen Prevc je v drugo skočil 135 m in prišel do tretje najboljše letošnje uvrstitve v svetovnem pokalu. Tretji je bil pretekli teden na Kulmu, četrti pa v Sapporu.

Timi Zajc je v finalu pridobil šest mest in za rep ujel deseterico. Anže Lanišek se po drugem mestu v soboto tokrat ni najbolje znašel, v finalu je izgubil pet mest in končal kot 18. Za njim sta se na 19. oziroma 20. mesto zvrstila še Lovro Kos in Peter Prevc.

EPA

Šestindvajsetletni Halvor Egner Granerud je velik korak do devete zmage v sezoni in skupno 22. v karieri storil že v prvi seriji, ko je za več kot deset točk prehitel tekmece. V drugo je postavil le še piko na i sijajnemu zadnjemu mesecu in pol.

Norvežan je namreč osvojil novoletno turnejo ter na zadnjih 12 tekmah stal na odru za zmagovalce, s čimer je izenačil drugi najdaljši niz uvrstitev med najboljše tri. Zdaj si ga deli s Petrom Prevcem iz sezone 2015/16. Tekmo daljši niz ima le še Finec Janne Ahonen iz sezone 2004/05.

Granerud je s četrto zaporedno zmago precej povišal tudi prednost v skupnem seštevku. Zdaj ima pred drugouvrščenim Poljakom Dawidom Kubackim 238 točk prednosti. Tretji je ostal najboljši Slovenec Lanišek s 1083 točkami. Pred Avstrijcem Stefanom Kraftom ima 80 točk naskoka.

Naslednje tekme moških za svetovni pokal bodo naslednji konec tedna v ameriškem Lake Placidu. Na sporedu bosta dve posamični tekmi ter superekipna preizkušnja parov.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?