Trenerske rošade: Dončić v Domžale, Karanović k mladincem Maribora

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
02.09.2024 16:07

Dejan Dončić, ki je mladince Maribora popeljal do naslova državnih prvakov, bo prevzel krmilo članske ekipe Domžal. Nasledil ga bo Radovan Karanović.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po 15 zaporednih zmagah z mladinci Maribora bo Dejan Dončić skušal rešiti Domžale pred izpadom iz prve članske lige.
Igor Napast

Potem ko so nogometaši Domžal katastrofalno vstopili v novo sezono prve lige in z izkupičkom enega remija in šestih porazov zasedajo rep lestvice, so se v klubu odločili za kadrovske menjave. Po odstopu trenerja Erika Merdanovića se je klubu pridružil Dejan Dončić in že vodil prvi trening. Gre za trenerja, ki je mladinsko ekipo Maribora (U19) popeljal do kar 15 zaporednih zmag - desetih v prejšnji sezoni, ko so postali tudi državni prvaki, in petih v aktualni, ko so še edina ekipa s stoodstotnim izkupičkom v ligi. "V Mariboru sem se zelo dobro počutil. Obdobje v vijoličastem mi bo ostalo v čudovitem spominu. Ko sem prejel ponudbo Domžal in izrazil željo po ponovnem delovanju v članskem prvoligaškem nogometu, je NK Maribor kot klub pokazal veličino, razumevanje ter mi odobril odhod, za kar se vodilnim iskreno zahvaljujem," je za spletno stran NK Maribora dejal Dončić. Na klopi vijoličastih upov ga bo zamenjal Radovan Karanović, ki je doslej imel funkcijo strokovnega vodje nogometne šole. Debi na klopi vodilnega moštva Eon NextGen lige ga čaka v soboto, 14. septembra na gostovanju v Velenju pri tamkajšnjem Rudarju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta