Steen Olsen vodi po prvem polčasu Söldna, Kranjec šesti

N.S., STA
27.10.2024 12:01

Norvežan Alexander Steen Olsen (1:04,31) je dosegel najboljši čas prve vožnje na ledeniku Rettenbach v Avstriji. Slovenski as Žan Kranjec je po prvem polčasu klasike nad Söldnom šesti, z zaostankom 68 stotink sekunde.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Kranjec zaostaja za 68 stotink.
EPA

Hrvat Filip Zubčić na drugem mestu zaostaja zgolj dve stotinki, reprezentančni kolega vodilnega Henrik Kristoffersen na tretjem mestu zaostaja osem stotink. Veleslalomski prolog 59. sezone svetovnega pokala je že takoj na začetku postregel s presenetljivim razpletom.

Prvemu na startu prve vožnje, najboljšemu smučarju in veleslalomistu v pretekli sezoni Švicarju Marcu Odermattu, se je pripetila redka napaka, zašel je iz linije in se ni več mogel rešiti. Odermatt je vpisal redko ničlo. Švicar je bil veliki favorit za tretjo zaporedno zmago na veleslalomu, s katerim se tradicionalno odpira sezona tekmovanja v alpskem smučanju na najvišji ravni. Lanski moški söldenski prolog je odpadel, Odermatt pa je nazadnje zmagal v letih 2021 in 2022.

Po petletnem premoru se je v tekmovalno smučanje vrnil osemkratni skupni zmagovalec svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher, ki nastopa pod nizozemsko zastavo, saj je po mami Nizozemec. Hirscher je nastopil s številko 34 ter se zavihtel v finale. Z zaostankom 2,29 sekunde je vpisal 28. čas.

Nastopil je še en povratnik v karavano po 19 mesečnem premoru Lucas Pinheiro Braathen, ki ne tekmuje več pod norveško, ampak brazilsko zastavo. Braathen je v Söldnu slavil leta 2020, Hirscher pa je zmagal pred desetimi leti. Braathen je nastopil s številko 41 ter se zavihtel na 19. mesto (+1,68) v prvi vožnji.

Druga vožnja se bo začela ob 13. uri.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta