Prva liga: Celjani od evropskih sanj v domačo moro

ŠR
27.10.2024 20:15

Nogometni prvaki so proti Radomljam dvakrat vodili, na koncu pa izgubili z 2:4 ter obtičali za Mariborom in Olimpijo, prehitel jih je tudi Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V konferenčni ligi so Celjani polnili mrežo Turkov, v domači ligi so Radomljani polnili njihovo.
Sašo Bizjak

Nogometni prvaki iz Celja so zapravili priložnost, da se vsaj začasno znova povzpnejo na vrh prve lige. V razburljivem obračunu - saj so bili konec tedna skoraj vsi takšni - so proti Radomljam dvakrat vodili. Na koncu pa izgubili z 2:4 ter obtičali za Mariborom in Olimpijo, ki je sinoči z Domžalami igrala zadnjo tekmo 13. kroga.

Po sijajni zmagi v konferenčni ligi se je Celje ustavilo v Domžalah, kjer domače tekme igrajo Radomlje. Gol Maria Kvesiča v 8. minuti se je zdel napoved poti k pričakovani zmagi. Pa je izenačil Stjepan Davidović (53.). Gol Svita Sešlarja (65.) naj bi stvari postavil na svoje mesto. Potem pa je gostom zmanjkalo sape. Radomlje so jih povozile z zadetki rezervnih igralcev, ki so zaigrali v drugem polčasu, Nika Gajzlerja (73.), Aleksandra Vučenovića (81.) in Sandra Zukića (96.), ter izenačile klubski rekord s četrto zaporedno prvoligaško zmago.

Koper je dostojen tekmec vodilni trojici. Mariboru se je približal na dve točki in skočil pred Celje, potem ko je na Bonifiki s 3:2 ugnal Bravo. Na zadnjih treh tekmah teh klubov je padel le en zadetek, tokrat pa je napad deloval na obeh straneh. Pri Bravu si je vratar Matija Orbanič sicer v 23. minuti najprej zabil avtogol, ko se je žoga vanj odbila od prečke. Kanarčki so z golom Omarja El Manssourija (30.) vodili z dvema goloma prednosti, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa je njihovo prednost iz drugega poskusa znižal Milan Tučić: najprej je streljal z glavo in zadel prečko, odbito žogo je le pospravil v mrežo. Koper je z golom Tomija Jurića (73.) spet bolj udobno vodil, končni rezultat je postavil Mark Španring (76.).

V spopadu novincev sta se Primorje in Nafta razšla z 1:1. Ajdovci so bili znova gostitelji v Novi Gorici - kmalu naj bi doma le dobili reflektorje in dovoljenje za vrnitev prve lige v Ajdovščino - in se v 47. minuti znašli v zaostanku. Strelec: Luka Dumančić. Po več kot 400 minutah spet ligaški gol za Nafto! Za zmago to ni bilo dovolj, Žan Bešir je izenačil deset minut pozneje.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta