Pred tekmo med Nantesom in Nico ubit navijač domače ekipe

STA
03.12.2023 11:29

Kljub hitri zdravniški pomoči je 31-letnik podlegel poškodbam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z zmago je Nantes preprečil Nici začasen skok na vrh prvenstvene lestvice.
Profimedia

Francoski nogometni klub Nantes je sporočil, da je bil v soboto pred večernim prvenstvenim obračunom proti ekipi iz Nice v napadu ubit en navijač.

Francoski športni časnik L'Equipe je zapisal, da so navijača Nantesa zabodli pred stadionom Beaujoire, kljub hitri zdravniški pomoči pa je podlegel poškodbam.

"V okoliščinah, ki jih preiskujejo sodni organi, se je 31-letnik zgrudil, potem ko je prejel udarec v hrbet," so sporočili iz kluba. Na spletni strani niso zapisali, da je šlo za napad z nožem.

Najbolj zvesti navijači Nantesa naj bi bili po pisanju državnega tožilstva napadli nekaj avtomobilov z navijači Nice pred prihodom na stadion. Tožilstvo je že zaslišalo številne priče in bo s tem nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, piše L'Equipe.

Nantes je sicer dvoboj 14. kroga francoske lige dobil z 1:0, s čimer je preprečil Nici začasen skok na vrh prvenstvene lestvice. Nantes zaseda osmo mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta