Poletne priprave vijoličastih: Za Maribor debitirali trije novinci, Škendija dosegla gol v zaključku tekme

18.06.2022 19:49

S tekmo proti moštvu iz Tetova so Mariborčani zaključili z drugim tednom priprav, ki so ga preživeli v Prekmurju. Naslednja pripravljalna tekma vijoličaste čaka v sredo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ne le v pisarnah Ljudskega vrta, kjer so 16-kratni državni prvaki na sončno soboto podpisali pogodbo z Ivanom Brnićem in Svenom Šoštaričem Karičem (Hrvat in Mariborčan sta postala 4. in 5. novinec to poletje pri Mariboru), danes so bili vijoličasti aktivni tudi na igrišču. Pri visokih temperaturah se je v Radenicih ob 17. uri začela tekma z makedonsko Škendijo. Ekipa iz Tetova je v pretekli sezoni s skupnih 6:0 izgubila proti Muri v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V tej sezoni bodo rdeče-črni nastopali v kvalifikacijah za konferenčno ligo, na stadionu nogometnega kluba Slatina pa so bili od Mariborčanov boljši z 1:0.

Druga pripravljalna tekma Mariborčanov je bila tudi sklepno dejanje drugega tedna poletnih priprav na novo sezono, ki so ga državni prvaki preživeli v Prekmurju. V minulem tednu so se vijoličastim pridružili Marko Božić, Ivan Brnić in Roko Baturina. Božić in Brnić sta tekmo začela od prve minute. Baturina, ki je prišel kot zadnji, pa je igral od 60. minute. Sven Šoštarič Karič bo z ekipo začel trenirati v torek, v naslednjem tednu pa se z odmora po reprezentančnih akcijah vračajo tudi reprezentanti. Zaradi poškodbe v Radencih nista igrala Rok Kronaveter in Luka Uskoković.

V prve pol ure so si več priložnosti priigrali slovenski prvaki, ki so imeli pobudo v prvem polčasu. Tudi drugi del so bolje začeli vijoličasti, ki so imeli v preteklem tednu devet fizičnih aktivnosti, kar se je poznalo na svežini ekipe. Po uri igre se je Radovan Karanović odločil za deset menjav, eno je pred tem opravil med polčasom (Sirk iz igre-Vipotnik v igro). Mariborčani so bili tudi v nadaljevanju bolj aktivni, toda edini gol na tekmi so v 86. minuti dosegli Makedonci. Po samostojni akciji je bil uspešen Bilali.

V nedeljo na vecer.com/sport preberite pogovor z Radovanom Karanovićem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta