Četrti novinec v Ljudskem vrtu: Pogodbo do leta 2025 podpisal član mlajših reprezentančnih selekcij Hrvaške

M. D.
18.06.2022 14:23

Med pripravami na novo sezono se je treningom Maribora pridružil 20-letni krilni napadalec Ivan Brnić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Brnić 
Gregor Wernig

Član mlajših reprezentančnih selekcij Hrvaške Ivan Brnić je doma iz Makarske, nogometno pa je bil vzgojen pri splitskem Hajduku. Za bele je debitiral tudi v članskem moštvu, minulo sezono pa je igral za drugoligaško Dugopolje. Za klub iz Dalmacije je v drugi ligi na 26 tekmah dosegel 11 golov in šestkrat podal za gol.

"Odšla sta Ivanović in Alvir, morali smo se odzvati tudi na teh igralnih položajih. Pripeljali smo igralca z izkušnjami iz mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij, enega najbolj izstopajočih posameznikov v drugi hrvaški ligi, ki so si ga želeli tudi nekateri večji klubi. Prepričali so ga naš projekt, klubske ambicije, predvsem pa spoznanje, kaj je Maribor. Z Ivanom smo dobili tehnično dovršenega igralca, konkretnega v zaključkih akcij, ki je lahko dodana vrednost v ofenzivnem delu, kjer je moštvo doživelo precej sprememb. Gre za zelo nadarjenega fanta, zato tudi dolgoročna, triletna pogodba. Ivan se je nogometno izšolal pri Hajduku, med iskanjem večjega števila minut v članskem nogometu odšel v Dugopolje, odigral odlično sezono v 2. HNL in verjamem, da bo uspešno pot nadaljeval tudi v Mariboru," je odločitev za spletno stran kluba pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Hrvaški dres je Brnić do sedaj oblekel na 29 tekmah. Z novimi soigralci in strokovnim štabom se je 20-letnik že spoznal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta