(POGOVOR) Aleks Pihler se spreminja v branilca: "Verjamem, da bo vsakič boljše"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
07.11.2020 07:01

Nogometaš Maribora o novi poziciji v moštvu in današnjem dvoboju z Domžalami v Ljudskem vrtu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Ponedeljkova zmaga v Kidričevem je poskrbela za dobro vzdušje v garderobi, a danes nogometaše Maribora čaka nov izziv. Ob 18. uri bodo v Ljudskem vrtu gostovale Domžale, ki se na igrišče vračajo po dveh tednih premora zaradi okužb z novim koronavirusom. "Več neznank je. Ne vemo, kdo bo nastopil, a v zadnjem času se bolj osredotočamo na našo igro, nimamo toliko analiz, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Priprava se zaradi tega, ker so Domžale oslabljene, ni bistveno spremenila," pred dvobojem 11. kroga poudarja nogometaš vijoličastih Aleks Pihler.

Vajeni smo ga bili na položaju v zvezni vrsti, na zadnjih dveh tekmah pa ga je trener Mauro Camoranesi postavil v obrambo. "Je nekaj razlik. V Murski Soboti so se še pojavile dve ali tri situacije, ki mi niso bile znane, je pa bilo že v Kidričevem dosti boljše. Potrebuješ trening, da situacije lažje prepoznaš. Verjamem, da bo iz tekme v tekmo boljše," je prepričan 26-letnik, ki se je po nasvete, kako igrati kot branilec, odpravil tudi k soigralcema Nemanji Mitroviću in Špiru Peričiću.

Ptujčan se je na zadnjih dveh tekmah preobrazil v branilca.
Tadej Regent

"Imel sem občutek, da sem ravno začel dobro igrati na zvezni poziciji. Ne, da mi ne bi bilo všeč, a nisem pričakoval, da se bo to zgodilo. Po tekmi v Murski Soboti sem začel verjeti, da lahko igram na tej poziciji. Če tako pomagam ekipi, ni problema," še pravi Ptujčan, ki pa na tem položaju vendarle ni popoln novinec. "V najmlajših selekcijah sem igral štoperja, od selekcije do 14 let naprej pa zveznega. Moja primarna želja je, da igram na sredini igrišča, a mi ni težko zaigrati na katerikoli poziciji. Prednost je, da te trener lahko uporabi na več mestih." Ni prvič, da je spremenil igralni položaj, v preteklosti so ga trenerji preizkušali tudi na boku. "Bočni položaj mi še najmanj ustreza. Zavedam se, da nimam take hitrosti. Če tam dobiš kakega 'brzanca', znajo biti težave. V tem sistemu pa imam z Mitrovićem varovalo."

Andrej Petelinšek

Njegova transformacija v branilca še ni popravila statistike, Maribor je v tej sezoni prve lige le v Novi Gorici zdržal brez prejetega gola. "Vsi se zavedamo, da prejemamo preveč zadetkov. Ni nam bilo vseeno, ko smo ga prejeli v Kidričevem. Zagotovo bomo na tem morali še več delati, imamo pa srečo, da zadevamo," pravi Aleks Pihler. Če se v prejšnjih sezonah pod pritiskom domačih navijačev ni najbolje znašel, pa zdaj že pošteno pogreša polne tribune. "Včasih imaš občutek, da igraš prijateljsko tekmo, izgubi se naboj, a si ga skušamo ustvariti v krogu ekipe, tekmujemo, čeprav občutek ni tak, kot bi bil z navijači," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta