Poškodba ali koronavirus? Alexandru Cretu potrdil okužbo, NK Maribor pa ...

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
05.11.2020 13:16

Sedem dni je bil brez okusa in voha, zdaj pa se vezist vijoličatih in romunske reprezentance že počuti bolje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alexandru Cretu je izpustil gostovanji vijoličastih v Murski Soboti in Kidričevem.
Tadej Regent

Izpustil je gostovanji v Murski Soboti in Kidričevem. Uradna klubska razlaga je bila, da je poškodovan, danes pa je Alexandru Cretu za romunske medije potrdil, da se je okužil z novim koronavirusom. "Verjetno sem imel vse možne simptome. Tudi vročino, bolečine v mišicah, suh kašelj. Sedem dni sem bil brez okusa in voha, toda zdaj se počutim bolje. Žal mi je, ker ne bom mogel pomagati reprezentanci, toda zdaj želim biti le zdrav," je za spletno stran ziarulevenimentul.ro povedal 28-letni vezist Maribora in romunske reprezentance, ki je v karanteni od 28. oktobra.

"Nisem bral tega intervjuja. Po informacijah naše zdravniške službe je imel Cretu težave z mišicami, zato je bil teden dni izven ekipe," pa je na današnji novinarski konferenci pred sobotno tekmo 11. kroga prve lige dejal trener Maribora Mauro Camoranesi.

Kako je mogoče, da sta se pojavili dve tako različni diagnozi? V klubu pojasnjujejo, da obe držita. "Cretu je igral pokalno tekmo proti Rudarju, tudi na ligaški proti Kopru je bil v kadru. Vmes zaradi bolečin v hrbtu ni mogel trenirati, ko pa je omenil, da se slabo počuti, je ostal v izolaciji. Ni treniral z ekipo in ni bil v družbi s soigralci. Po nekaj dneh je bil opravljen test, ki je bil pozitiven, a zaradi varovanja osebnih podatkov imena nismo objavili. Je pa ves čas čutil bolečine v mišicah na hrbtu, zato ni treniral z ekipo," nam je odgovoril klubski predstavnik za stike z javnostmi Željko Latin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta