Po boju z rakom umrla nekdanja smučarka Elena Fanchini. Imela je komaj 37 let

STA, Va
08.02.2023 09:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2005 je Italijanka osvojila srebro v smuku na svetovnem prvenstvu v Bormiu.
Sašo Bizjak

Pri vsega 37 letih je po dolgem boju z rakom umrla italijanska alpska smučarka Elena Fanchini, je poročala francoska tiskovna agencija AFP, ki je povzela sporočilo italijanske smučarske zveze Fisi.

Kot so zapisali pri Fisiju, je Fanchini umrla v svojem domu v Solatu v bližini Brescie. Podrobnosti o bolezni niso razkrili, se je pa Italijanka z njo borila od leta 2018.

Elena Fanchini, ki je imela v karieri veliko težav s poškodbami, predvsem kolen, je leta 2005 osvojila srebro na svetovnem prvenstvu v smuku, sicer pa je štirikrat, v smukih, stala na stopničkah za zmagovalke v svetovnem pokalu, dvakrat na najvišji - leta 2005 v Lake Louisu in leta 2015 v Cortini d'Ampezzo.

Od aktivne kariere se je poslovila leta 2020.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?