(ODZIVI) Podvig bankirk v Kamniku: To je bila daleč najboljša tekma v sezoni

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.10.2024 15:20

Odbojkarice OTP banka Branik so v 4. krogu s 3:0 premagala petkratne zaporedne prvakinje, ekipa i-Venta pa je v Kanalu z 2:3 klonila proti Alpacemu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčanke nizajo zmage za zmago.
Andrej Petelinšek

Gostovanje mariborskih odbojkarskih klubov, OTP banka Branik in i-Venta v tekmah četrtega kroga državnega prvenstva na Gorenjskem in Primorskem, se je končalo z zmago in porazom. Medtem ko so odbojkarice v Kamniku nepričakovano kar s 3:0 (25:16, 25:18, 25:19) vzele mero petkratnim zaporednim prvakinjam, ekipi Calcita, so odbojkarji v Kanalu v tekmi proti Alpacemu doživeli poraz; gostitelji so bili boljši s 3:2 (27:25, 23:25, 19:25, 25:21, 15:9), osvojili dve točki, gostje pa eno. 

Tekma v Kamniku je minevala v premoči mariborskih odbojkaric, ki so, tokrat za igro nerazpoloženo domačo vrsto, prekašale v vseh prvinah igre. Zmaga bankirk ni bila ogrožena v nobenem trenutku tekme, saj so bile za razred boljše od tekmic. Ob zanesljivem sprejemu, po katerem so lažje organizirale napade, so Mariborčanke tudi dobro izvajale začetne udarce, osvojile šest točk z asi (tri je dosegla Žana Ivana Halužan Sagadin) in pet točk z blokom (tri je dosegla Iza Mlakar in dve Klara Milošič), Mlakarjeva je bila s 15 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme. 

"Tekmo smo začeli nekoliko medlo, v nadaljevanju pa je bila igra iz točke v točko boljša. Ves čas smo imeli dober servis, zadovoljen sem tudi s sprejemom, tako da nam je bilo tudi v napadu lažje igrati. To je bila naša daleč najboljša tekma v letošnji sezoni, ki bo dolga, a so že prvi štirje krogi pokazali, da bo liga letos bolj izenačena," je povedal trener bankirk Žiga Kos. "Začetek tekme je bil dober le do desete točke, nato pa smo po le eni žogi popolnoma padli. Žal se nam to v letošnji sezoni vse prepogosto dogaja in s tem imamo težave iz tekme v tekmo. V tem trenutku nismo dorasli Mariborčankam, ki so naredile korak, dva naprej, mi pa smo šli korak nazaj. Imamo premalo agresivno in borbeno ekipo, to pa sta prvini, ki ju je s treningom težko narediti," je dejal trener Calcita Bruno Najdič. Mariborčanke so še edina neporažena ekipa prvenstva, po četrtem krogu imajo poln izkupiček točk (12) Luka Koper na drugem mestu jih ima 9, Calcit na tretjem pa 8. 

Nasveti trenerja Sebastijana Škorca ne padejo vselej na plodna tla.
Andrej Petelinšek

 

Obračun v Kanalu je bil, kot kaže rezultat, izenačen, a so kratko na koncu potegnili mariborski odbojkarji. Resda so se domov vrnili s točko, a bi se lahko tudi s tremi ali dvema, saj so v nizih vodili 2:1. V nadaljevanju njihova igra ni bila več tako zanesljiva, šepati je začel predvsem sprejem, gostitelji pa so odlično izvajali začetne udarce, saj so dosegli devet asov, od tega Črnogorec Matija Ćinćur štiri. Največ preglavic sta Štajercem povzročala Andrej Ristić iz BiH in Korošec Vid Ranc - prvi je dosegel 25 točk, drugi 21 - v mariborski ekipi pa sta bila najučinkovitejša Martin Valenčič s 17 točkami in Stefan Mirković z 11.

"Naša igra je imela vzpone in padce, kljub porazu nismo nezadovoljni, saj smo v tekmi v Kanalu proti odlični ekipi Alpacema osvojili veliko točko, lahko bi tudi dve ali tri, če se fantje v odločilnih trenutkih nizov ne bi ustrašili zmage. V uvodnem nizu smo vodili 24:21, a ga izgubili, v drugem in tretjem so pokazali, da se lahko kosamo s tekmecem, žal pa v četrtem in petem nismo imeli igralca, ki bi v končnici povlekel voz. Kanalci so po zaostanku v nizih zaigrali zelo agresivno, ton igri sta dajala izkušeni Dejan Vinčić in prodorni Andrej Ristićem, in so trenutno boljša ekipa od naše. Razplet naše tekme lahko primerjamo z razpletom torkove tekme med Realom iz Madrida in Borussio Dortmund; gostje so vodili 2:0, nato pa je prišla do veljave kakovostna razlika in temu ustrezen je bil rezultat. Naši fantje se morajo naučiti zmagovati in verjamem, da bomo v nadaljevanju tudi to dočakali," je pojasnil trener i-Venta Sebastijan Škorc.  

Na vrhu lestvice je z 12 točkami ACH, sledijo Merkur Triglav 10, Krka 8, Alpacem Kanal 7, i-Vent pa 6 itd. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta