Odbojkarski pokal Cev: Mariborčani v Estonijo po ugoden rezultat

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.10.2024 06:00

Odbojkarje i-Venta Maribor danes čaka uvodna tekma prvega kroga evropskega pokala Cev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Valenčič je bil na tekmi proti Sobočanom razigran - dosegel je kar 27 točk.
Andrej Petelinšek

Odbojkarje mariborskega i-Venta danes čaka mednarodna preizkušnja. Ob 19. uri se bodo v Talinu na uvodni tekmi prvega kroga evropskega pokala Cev udarili s tamkajšnjo ekipo Selver x Taltech. 

Mariborska odprava, v kateri je ob strokovnem vodstvu dvanajst odbojkarjev, se je na pot  odpravila včeraj ob poldrugi uri zjutraj; najprej z avtobusom do Dunaja, nato z letalom v Estonijo. "Potovanje bo vse prej kot prijetno, pot bo dolga in tudi utrujajoča, tudi brez spanja, tako da si bomo po prihodu v Talin privoščili kosilo in nato tri- do štiriurno spanje. Zvečer nas čaka lažji trening v dvorani, v kateri bo tekma," je dan pred potjo v Estonijo razložil trener Mariborčanov Sebastijan Škorc.

Mariborčane v Talinu čaka zahtevna tekma, kajti estonski klub je za novo sezono sestavil kakovostno igralsko zasedbo. Toda Škorc verjame, da lahko njegova ekipa Estonijo zapusti z rezultatom, ki bi ji na povratni tekmi 16. oktobra v dvorani Tabor omogočil napredovanje v drugi krog. "Zmaga na prvi tekmi državnega prvenstva proti Panviti Pomgradu v Mariboru nam je dala dodaten zalet, zato tekmo v Talinu pričakujejo s še večjim optimizmom. V ekipi iz Talina igra nekaj estonskih reprezentantov in tudi tujcev. Med njimi bi omenil 206 cm visokega srednjega blokerja, Američana Iana Parisha, odličnega korektorja, Avstralca Lincolna Alexandra Wiliamsa, ki je v lanski sezoni igral v Južni Koreji, in podajalca, Srba Ivana Markovića, ki je v minuli sezoni nosil majico ljubljanskega kluba ACH," se je Škorc ozrl na nosilce igre estonskega kluba. 

"Igro Selverja smo si ogledali na video posnetku. Seveda je dobro, če poznaš igralce in igro tekmeca, a mene predvsem zanima igra moje ekipe. Če bomo igrali tako, kot znamo, bi se domov lahko vrnili zadovoljni. Vsaka točka, ki bi jo osvojili, bi bila zlata vredna. Selver je aktualni estonski prvak, nedavno je igral tudi kvalifikacije v ligi prvakov, doma je s 3:0 premagal nizozemski klub Orion Stars, v gosteh izgubil z 1:3, nato pa po porazu v zlatem nizu s 13:15 izpadel in tekmovanje nadaljuje v pokalu Cev," je še povedal strateg mariborskih odbojkarjev.

Prosti igralec Urban Fužir se odlikuje z zanesljivim sprejemom.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta