Odbojkarji v novo sezono: Edini favoriti imajo na hrbtu narisano tarčo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.10.2024 05:00

Pred začetkom državnega prvenstva je bolj kot ne jasno, da so edini favoriti za naslov odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Sešek se je dobro znašel v mariborski ekipi.
Sašo Bizjak

Z jutrišnjo tekmo med ekipama mariborskega i-Venta in Panvite Pomgrada iz Murske Sobote se bo začelo državno prvenstvo odbojkarjev. Stara znanca 1. A-slovenske lige se bosta v dvorani Tabor udarila ob 20. uri. Druge tekme prvega kroga bodo dan pozneje.

Že po bežnem pogledu na igralski kader vseh osmih klubov, ki bodo nastopali v ligi - ACH Ljubljana, Alpacem Kanal, Calcit Kamnik, Fužinar SIJ Metal Ravne, Krka Novo mesto, Merkur Triglav, i-Vent Maribor in Panvita Pomgrad -, je jasno, da bodo glavno besedo spet imeli serijski prvaki, odbojkarji ACH.

"V zadnjih letih še nismo imeli tako kakovostne ekipe, tako da je jasno, da sprejemamo vlogo prvega favorita. Na hrbtu imamo narisano tarčo. To sicer prinaša določen pritisk, a kdor se z njim ne zna spopasti, v športu nima česa iskati," je na predstavitvi ekip povedal trener ACH Matjaž Hafner, ki je Ljubljančane prevzel ob koncu prejšnje sezone in jih popeljal do 20. naslova državnega prvaka. ACH je zapustil korektor Nikola Gjorgiev, namesto njega bo na tem mestu zaigral nadarjeni Iranec Amir Mohamad Golzadeh, v klub sta se vrnila reprezentanta Sašo Štalekar in Matej Kök, iz Maribora sta prišla prosti igralec Žiga Kumer in bloker Janez Janž Kržič, novinec je podajalec Nejc Kožar. "Igralski kader je mešanica izkušenj in mladosti, štirinajst igralcev zagotavlja tudi dolgo klop, zato bomo letos spet igrali tudi v srednjeevropski ligi Mevza," je dodal Mariborčan na klopi državnih prvakov. 

Največji tekmec Ljubljančanov v boju za naslov naj bi spet bil Calcit, ki je lani osvojil pokal in ligo Mevza, ostal pa brez želenega naslova prvaka. Kamničani v novi sezoni nimajo tako visokih ciljev. "Če je bila lani ekipa sestavljena, da osvoji naslov prvaka, letos ni tako. Napadali bomo bolj iz ozadja, mogoče bo to bolje. Glede na to, da smo v pripravljalnem obdobju imeli veliko težav zaradi poškodb in bolezni, nam težak razpored na začetku prvenstva ne ustreza," je načrt kamniške ekipe, ki jo bo letos vodil povratnik Gašper Ribič, predstavil kapetan Uroš Pavlović

Žiga Donik bo tudi v novi sezoni steber mariborske ekipe.
Sašo Bizjak

Odbojkarji i-Vent Maribora že po tradiciji sezono začnejo z močno spremenjeno ekipo. Od nosilcev igre sta ostala le Žiga Donik in Miha Fink. "V pripravljalnem obdobju smo trdo delali, a pripravljenost ekipe še ni na pričakovani ravni. Zapustilo nas je pet odbojkarjev udarne šesterke, pripeljali smo zamenjave in največja težava je uigravanje. Verjamem, da bo igra iz tekme v tekmo na višji ravni," je povedal trener Mariborčanov Sebastijan Škorc. "ACH je poglavje zase, je prvi favorit prvenstva, Calcit ima kakovostno zasedbo, podobno lahko trdim tudi za Alpacem Kanal, Panvito Pomgrad in Merkur Kranj, Ravenčani so vselej neugodni, podobno pa velja tudi za Krko. Čakajo nas zahtevne tekme, naš cilj je, da v obeh domačih tekmovanjih posežemo po eni od kolajn," je dodal Škorc.

Visoke cilje ima tudi kanalski klub, ki je svoje vrste okrepil z reprezentančnim podajalcem Dejanom Vinčićem in novim trenerjem Gregorjem Jerončičem, okrepljena z dvema tujima odbojkarjema bo sezono začela tudi Krka, Panvita Pomgrad bo zaigrala brez tujcev, na domače moči računata tudi trener ravenskega kluba Aljoša Jemec in trener Merkurja Sašo Rop.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta