Odbojkarji Merkurja v lov na polfinale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
31.01.2023 05:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bodo mariborski odbojkarji tako zadovoljni tudi po tekmah v Myjavi?
Andrej Petelinšek

Od danes do četrtka bodo odigrani zadnji trije turnirji moške srednjeevropske odbojkarske lige Mevza, po njih pa bo tudi znano, kateri štirje klubi od skupno enajstih se bodo uvrstili v polfinale. Ne glede na rezultate so si igranje v polfinalu že zagotovili branilci naslova, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki imajo na lestvici 24 točk, in ekipa avstrijske Zadruge Aich/Dob, ki je z 19 točkami na drugem mestu. Za še dve prosti mesti se potegujejo odbojkarji Calcita Kamnik, ki so na lestvici tretji (17 točk), četrtouvrščeni Merkur Maribor (16), hrvaška Mursa Osijek, avstrijski Waldviertel in slovaški Komarno, ki imajo po 12 točk, ter zagrebška Mladost (10).

Mariborčani bodo igrali na turnirju v Myjavi, mestu z nekaj več kot deset tisoč prebivalci na severozahodu Slovaške. Tjakaj so odpotovali danes zjutraj z dvema kombijema, vožnja do 435 km oddaljene Myjave pa naj bi trajala približno pet ur. "Čakata nas dve zahtevni in pomembni tekmi. Naš cilj je uvrstitev v polfinale, z eno zmago v dveh tekmah bi ga izpolnili. Vse je v naših rokah. Na voljo imam vse igralce, kar povečuje naš optimizem," je pred potjo na Slovaško povedal trener Merkurja Sebastijan Škorc.

Razpored turnirjev, Myjava, danes ob 19. uri: Spartak Myjava - Merkur; jutri ob 19. uri: Merkur - Mladost; četrtek ob 18. uri: Spartak - Mursa; Ljubljana, danes ob 18. uri: ACH - Zadruga Aich/Dob; jutri ob 17. uri Mursa - Zadruga; četrtek ob 18. uri: ACH - Mursa; Kamnik, danes ob 20. uri: Calcit - Amstetten; jutri ob 20. uri: Waldviertel - Amstetten, četrtek ob 20. uri: Calcit - Waldviertel.

 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?