Odbojka: Tesna, a zaslužena zmaga Mariborčanov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.10.2024 22:43

Tekma v dvorani Tabor je trajala domala poltretjo uro, s 3:2 je zmagal i-Vent, osvojil dve točki, Calcit pa eno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Sešek je z učinkovitostjo v napadu veliko prispeval k zmagi i-Venta.
Andrej Petelinšek

Tekme državnega prvenstva med mariborskimi in kamniškimi odbojkarji so bile v preteklih letih vselej zanimive in kakovostne. Podobno igro med tekmecema je bilo pričakovati tudi v obračunu tretjega kroga nove prvenstvene sezone, kar se je tudi zgodilo. Na koncu so se zmage 3:2 (25:23, 25:23, 20:25, 15:25, 15:11) veselili mariborski odbojkarji. 

V uvodnem nizu se ni zgodilo nič pretresljivega, ekipa i-Venta je imela rahlo pobudo in nekajkrat povedla za tri točke, pri 15:15 pa je Calcit izničil prednost. V nadaljevanju je bila igra izenačena vse do končnice, v kateri si je mariborsko moštvo predvsem po zaslugi učinkovitega Jake Seška spet priigralo tri točke prednost, pri 24:23 pa je ta igralec dosegel tudi zmagovito točko v nizu.

Drugi niz je mineval v podobni igri, Mariborčani so sicer imeli nekaj več od nje, a se to na rezultatu ni poznalo, saj sta se ekipi menjavali v vodstvu, kar je obetalo izenačeno igro v končnici. Toda gostje so pri 16:16 prek Jureta Okrogliča in 215 cm visokega Nigerijca Kelvina Nwachukwuja nanizali tri točke zapored, povedli 19:16, a njihova prednost ni trajala dolgo. Mariborska vrsta je po nekaj odličnih akcijah v polju in ob mreži dosegla kar pet točk zapovrstjo, povedla 23:21, pri 24:23 pa je Gustavo Cavalcanti, Portugalec v mariborski ekipi, dosegel točko za podvojitev vodstva v nizih.

Nadaljevanje tekme je prineslo spremembo na igrišču, kajti Kamničani so vajeti igre prevzeli v svoje roke. Kot bi mignil je bilo 6:1, za pet točk so gostje vodili tudi pri rezultatu 15:10 in 20:15. Vsi poskusi Štajercev, da bi izničili prednost, so bili zaman in Gorenjci so osvojili niz, ki jim je dal novega poleta, kajti v četrtem so igrali še bolj zbrano in odločno. K vodstvu 13:5 so jim s slabo igro pomagali tudi domači odbojkarji. Gostje so brez večjih težav višali prednost in izenačili rezultat v nizih. V odločilnem nizu so Mariborčani povedli 4:1 in 8:4, točke sta dosegala predvsem Sešek in Cavalcanti, Kamničani so se sicer približali na točko (9:8), zasuk ob odlični igri fantov trenerja Sebastijana Škorca pa jim ni uspel. 

Pri i-Ventu sta največ točk dosegla Jaka Sešek (28) in Gustavo Cavalcanti (20), pri Calcitu pa Jure Okroglič (19) in Kelvin Nwachukwu (18).  

Mariborski blok je bil večkrat previsok tudi za 215 cm visokega nigerijskega korektorja. 
Andrej Petelinšek

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta