Odbojka: Mariborske bankirke zlahka v polfinale

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
29.03.2023 08:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčanke so izločile Grosupeljčanke in ostajajo v boju za naslov državnih prvakinj.
Andrej Petelinšek

Mariborske odbojkarice so v štirih tekmah državnega prvenstva v letošnji sezoni prav tolikokrat premagale ekipo Grosuplja. Najteže minulo soboto v prvi četrtfinalni tekmi v Grosuplju, ki so jo dobile s 3:2. V današnji drugi četrtfinalni tekmi v Lukni so Mariborčanke zmagale prepričljivo, rezultat 3:0 (25:21, 25:16, 26:16) pa je dovolj zgovoren dokaz razmerja moči na igrišču.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen, predvsem pa z zavzetostjo igralk. Kajti ne smemo pozabiti, da je v zadnjem mesecu dni za njimi veliko tekem, tudi finalni za slovenski pokal in pokal lige Mevza. Tako je bil tekmovalni ritem zelo naporen. Sedaj imamo nekaj več časa, da se pripravimo na polfinale, da bodo dekleta odločilne tekme dočakala kar najbolje pripravljena," je pojasnil trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

Ekipa Nove KBM Branika je v uvodnem nizu imela veliko težav v napadu. Gostje so to s pridom izrabile in se enakovredno kosale z Mariborčankami do sredine niza, ko so si slednje priigrale štiri točke prednosti. Tudi v nadaljevanju igra mariborske vrste ni bila na veliko višji ravni, a dovolj dobra, da je osvojila niz.

Potem ko sta bili v prvem nizu v štajerski ekipi najučinkovitejši Lorena Lorber Fijok in Tali Lekše, je v drugem njuno vlogo prevzela Iza Mlakar, ki je točke dosegala v serijah. Po rezultatu 7:7 so bankirke po nekaj dobrih potezah povedle 15:10. Namesto da bi še naprej držale niti igre v svojih rokah, so si privoščile nekaj napak. Tekmice so so jim s točkami Zale Krašovec in Asje Šen približale na dve točki. Končnica pa je spet minila v znamenju veliko boljše igre mariborske ekipe, ki je podvojila prednost v nizih.

Tretji niz na igrišču ni prinesel spremembe v razmerju moči. Ritem igre so še naprej narekovale mariborske odbojkarice, ki so počasi lomile odpor Grosupeljčank. Te so se vdale v usodo. Njihova igra je bila iz minute v minuto bolj bleda in ko so bankirke povedle 19:13, je bila pot do osvojitve tretjega niza in druge zmage, s katero so se uvrstile v polfinale državnega prvenstva, odprta.

"Za nami sta zahtevni tekmi v osmini finala proti Mozirju za obstanek v ligi, ki smo ju dobili in izpolnili cilj sezone. Tekma proti Novi KBM Branik je bila seveda zelo zahtevna za naša dekleta. Na prvi v Grosuplju smo bili blizu presenečenja, tokrat pa je prišla do veljave kakovost Mariborčank, ki so se zasluženo uvrstile v polfinale," je povedal trener Grosuplja Matija Slobodnik. "Smo v obdobju številnih tekem, kar se v naši igri pozna. Za tokratno tekmo je najpomembnejše, da je ekipa prikazala borbeno igro in nagrada ni izostala. Sedaj nas čakajo temeljite priprave na nadaljevanje prvenstva," je povedala Iza Mlakar.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta