Nekdanja vijolica se vrača, a ne v Ljudski vrt

Nik Brumen
17.10.2024 16:40

Damjan Bohar je po treh mesecih brez kluba naposled le našel novega delodajalca, 32-letnik se je po šestih letih v tujini vrnil v Slovenijo in bo igral za Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damjan Bohar je v elitnem klubskem tekmovanju za vijoličaste dosegel dva zadetka.
Igor Napast

Nekdanji nogometaš Maribora in Mure, ki je ob začetku minulega prestopnega roka postal prost igralec, saj se ni uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja z lubinskim Zaglebiejem, bo kariero nadaljeval na slovenski obali. Damjan Bohar si bo nadel dres Kopra, ki v letošnji sezoni kaže resne apetite po najvišjih mestih.

Prekmurec je sodelovanje z državnimi prvaki iz sezone 2009/10 sklenil do konca aktualne sezone z možnostjo podaljšanja, ob svojem prihodu na Bonifiko pa dejal: "Koper mi je ponudil to, kar potrebujem, dogovorili smo se v treh minutah. Prišel sem v organiziran klub z dobrim trenerjem, jaz pa se bom poskusil oddolžiti za zaupanje."

Z Mariborom je med drugim zaigral tudi na slovitem Anfieldu.
Andrej Petelinšek

Oliver Bogatinov bo tako pod svojo taktirko dobil izredno izkušenega nogometaša, ki se lahko pohvali z 198 nastopi, 35 zadetki in 17 asistencami v slovenskem državnem prvenstvu, hkrati pa je z Mariborom dvakrat nastopil tudi v skupinskem delu lige prvakov. Bohar se je doslej z vijoličastimi trikrat veselil državnega in enkrat pokalnega naslova.

Našteto je omenjenega nogometaša pripeljalo do več vpoklicev v izbrano vrsto, za katero je zaigral šestnajstkrat, nazadnje pred več kot tremi leti v zadnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Malti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta