Lisjaki proti Kengurujem: Mariborska premiera med Avstrijci

Borut Planinšič ml.
12.10.2024 06:00

Hokejisti HDK Maribor danes ob 18.30 začnejo s tekmovanjem v avstrijski ligi, za uvod v Ledno dvorano Tabor pridejo aktualni prvaki iz Kapfenberga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V torek so se lisjaki udarili z jeseniškimi železarji, danes se bodo z avstrijskimi kenguruji.
Andrej Petelinšek

Pomemben, prelomen dan je pred mariborskimi hokejisti. Danes bodo dočakali svojo premiero med Avstrijci. Seveda ne v razvpiti nekdanji ligi Ebel, ki nam je dala toliko ledenih šokov Jesenic in Olimpije. Ljubljančani so edini o(b)stali med avstrijsko elito, ki je zdaj liga ICE. V nekakšni drugi ligi, alpski ligi, igrajo Jesenice in Celje. Lisjakom s Tabora je za zdaj bolj primerna tretjeligaška druščina.

Sobote bodo v Ledni dvorani Tabor rezervirane za spopade s severnimi sosedi. Začne se s Kenguruji iz Kapfenberga, današnja tekma bo ob 18.30. Čeprav naj bi imeli bolj malo opraviti z zimo, Kenguruji iz sto kilometrov oddaljenega tretjega največjega mesta avstrijske Štajerske niso kar tako: KSV Kängurus je aktualni prvak lige in tudi to sezono hoče skočiti povsem na vrh.

Prvi plošček bo tokrat vrgel predstavnik pokrovitelja tekme Milan Kuster, direktor podjetja i-Vent. Ob njem bo na ledu še en zdaj že stari znanec mariborskega športa: Luka Žvižej, nekdanji rokometni reprezentant, bivši pomočnik selektorja in trener branikovcev, prvi Slovenec, ki je igral za Barcelono. HDK Maribor je edini neavstrijski klub v ligi, ki bo to sezono imela pet moštev v vzhodni diviziji in šest v zahodni. Lisjaki se bodo pred končnico na vzhodu udarili še s klubi iz Gradca, Gmundna in z Dunaja.

"Prva tekma s Kapfenbergom bo za nas dobra preizkušnja. Vemo, da so bili gostje v pretekli sezoni najboljša ekipa, zato so nesporni favoriti. Od prvega trenutka tekme bomo videli, kaj moramo storiti, da bomo ostali v koraku z drugimi ekipami. Igrati moramo hitro, enostavno in zelo dobro v obrambi ter jim pokazati, da igramo v svoji dvorani, pred našimi navijači!" drzno napoveduje trener Mariborčanov Jure Verlič. Ne gre le za premierno sodelovanje, mariborska pričakovanja sežejo čez to: "Naš cilj v uvodni sezoni je uvrstitev v četrtfinale, čeprav smo za zdaj mi popolna neznanka Avstrijcem, oni pa nam. Ves klub in ekipa komaj čakata soboto in naš začetek v ÖEL!"

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta