Liga prvakov: Šeško bo počakal na Bellinghama

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.02.2024 05:45

Leipzig s slovenskim dvojcem se bo v osmini finala zoperstavil rekorderju tekmovanja. Čeprav bo v Nemčiji brez najučinkovitejšega igralca sezone, je Real v vlogi (izrazitega) favorita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je Benjamin Šeško našel strelsko formo, je Leipzig na zadnjih šestih tekmah zmagal le enkrat.
Reuters

Liga prvakov se vrača. Že prvi dan izločilnih bojev bosta na delu aktualni prvak in najuspešnejši klub v tem tekmovanju. Branilec naslova Manchester City bo nocoj v vlogi izrazitega favorita v Köbenhavnu, kaj zmore madridski Real, s 14 naslovi rekorder tekmovanja, pa bosta spoznali dve tretjini slovenskega terceta, ki v tej sezoni igra med elito. Jan Oblak se bo z Atleticom Interju zoperstavil prihodnji teden, Kevin Kampl in Benjamin Šeško pa se bosta s kraljevim klubom soočila nocoj ob 21. uri.

Slovenca ne bosta favorita v dvoboju, ki se bo sklenil s povratno tekmo 6. marca v Madridu, Šeško pa ga je že razglasil za najpomembnejšega v njegovi dosedanji karieri. Že ko si v odlični formi, je težko, ko se na drugo stran igrišča postavi Real. Šeško je sicer našel strelski instinkt, v soboto proti Augsburgu ob remiju 2:2 zadel tretjič zapored, skupno šestič v bundesligi in desetič v sezoni, če upoštevamo še tekme v ligi prvakov in nemškem pokalu. Tudi Lois Openda je vroč, belgijski napadalec je bil proti Augsburgu natančen četrtič zapored, a zapravil enajstmetrovko v 81. minuti. A razigran napadalni tandem ni prinesel kopice točk, nemški rdeči biki so na zadnjih šestih tekmah zmagali le enkrat.

Proti Augsburgu je bil Radečan natančen tretjič zapored.
EPA

"Ne bojimo se. Veselimo se nasprotnika, težke naloge in vzdušja na našem stadionu. Za to smo trdo delali v prejšnji sezoni in v skupinskem delu te sezone," bele zastave ni vnaprej izobesil strateg Leipziga Marco Rose. Večjih težav pri sestavljanju enajsterice ne bo imel. Pri Leipzigu, ki je večji del jeseni pogrešal Španca Danija Olma in kapetana Willija Orbana, je bolniški karton skoraj prazen, zaradi težav s kolenom je prečrtan le malijski zvezni igralec Amadou Haidara.

Nemci so se v izločilne boje prebili kot drugouvrščena ekipa skupine G za Manchester Cityjem, Real pa je v družbi Napolija, Brage in Union Berlina v skupini C opravil brez praske, s šestimi zmagami. Tudi v španski ligi mu gre odlično, v soboto se je utrdil na prvem mestu, ko je ustavil nalet Girone, za povrh pa je letos v vitrino že pospravil lovoriko, v španskem superpokalu najprej izločil Atletico, v finalu pa še Barcelono. No, naloga Leipziga bo morda za malenkost lažja. Pri Realu zaradi poškodbe gležnja ne bo Juda Bellinghama. Anglež je v sijajni formi. V soboto je zabil dva gola ob prepričljivi zmagi Reala s 4:0 proti presenečenju te sezone v la ligi, drugouvrščeni Gironi, a z nastopom zaradi poškodbe zaključil po manj kot uri igre.

Najprej je zabil dva gola, potem pa je Jude Bellingham s poškodbo sklenil tekmo proti Gironi.
EPA

Na ogrevanje pred angleško-slovenskim dvobojem, ki Šeška in Bellinghama čaka poleti na Euru, bo treba počakati do povratne tekme čez tri tedne. Do takrat naj bi bil 20-letnik, ki je z 20 goli in osmimi asistencami na 29 tekmah že upravičil več kot stomilijonsko odškodnino, ki jo je Real v zadnjem poletju izplačal dortmundski Borussii, nared. "Poznamo njihovo individualno kvaliteto. Vinicius Junior je konec tedna odigral fantastično tekmo, tu je še Rodrygo, v bistvu lahko naštejemo kar vse igralce. V sredini igrišča imajo ogromno kvalitete. Čeprav bo manjkal Bellingham, imajo močan napad, ne moremo se osredotočiti na zgolj enega igralca," pa si lažjega dela zaradi odsotnosti prve madridske violine ne obeta vratar Leipziga Peter Gulacsi.

Osmina finala lige prvakov, prve tekme - nocoj ob 21. uri: Köbenhavn - Manchester City, Leipzig - Real Madrid; jutri ob 21. uri: Lazio - Bayern, PSG - Real Sociedad; torek, 20. februarja: Inter - Atletico Madrid, PSV - Borussia Dortmund; sreda, 21. februar: Porto - Arsenal, Napoli - Barcelona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta