Hude obtožbe na račun enega najboljših nogometašev na svetu: Je prišlo pred dnevi v Stockholmu res do posilstva?

STA, A.L.
15.10.2024 08:15

Novica se je hitro razširila na družbenih omrežjih, odzval pa se je tudi Mbappe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Švedski mediji v zadnjih dneh pišejo o preiskavi zoper nogometnega zvezdnika Kyliana Mbappeja zaradi domnevnega posilstva v švedskem hotelu, kjer je Francoz bival prejšnji konec tedna. Mbappe je novice označil za lažne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nogometaš, ki ni bil vpoklican v reprezentanco za tekme lige narodov, je prejšnji teden med sredo in petkom obiskal Stockholm, četrtkov večer pa začel v restavraciji in nadaljeval v nočnem klubu. Do posilstva naj bi prišlo v hotelu v središču mesta, kjer je bival. Na policiji dogodka niso ne potrdili ne zanikali, a dodali, da vsako razkrivanje podatkov v tej fazi lahko zaplete ali oteži preiskavo.

Nogometaš namignil, da termin novice ni naključje

O domnevnem posilstvu so se najprej razpisali švedski časopisi, Aftonbladet pa je objavil fotografije o ponedeljkovem prihodu policije v hotel, kjer je bil prejšnji teden Mbappe s prijatelji. V časniku trdijo, da je domnevna žrtev naprej obiskala zdravnika in nato prijavila posilstvo. Najbolj neposreden je bil časnik Expressen, kjer trdijo, da imajo vir, da gre prijavo zoper Mbappeja.

Hotel v švedski prestolnici.
EPA

O tem so pisali tudi nekateri francoski mediji, ki pa pravijo, da nimajo podatka o tem, da naj bi bil Mbappe posredno ali neposredno vpleten v dogodke, o katerih pišejo Švedi.

Novica se je hitro razširila tudi na družbenih omrežjih, odzval pa se je tudi Mbappe in jo označil za lažno novico in pisanje Aftonbladeta označil za klevetanje. "Vse te obtožbe so lažne in neodgovorne, širjenje teh vesti pa je nedopustno," je med drugim zapisal nogometaš in napovedal, da bo izkoristil vsa pravna sredstva, da se ugotovi resnica, pa tudi za pregon oseb in medijev, ki so vpleteni.

Nogometaš je celo namignil, da termin novice ni naključje, saj se je ta pojavila tik pred njegovim današnjim zaslišanjem na razsodišču, kjer se z nekdanjim delodajalcem PSG pravda za 55 milijonov evrov.

Odziv na Mbappejev namig pri PSG je bil po poročanju francoskih medijev kratek. V klubu pravijo, da bodo obdržali svoje dostojanstvo in teh zadev ne bodo komentirali, saj s tem ne nameravajo izgubljati časa.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta