V stanovanju, polnem ščurkov, plesni in umazanije, je umrl eden najboljših športnikov na svetu

D.Ži
14.10.2024 11:54

Bolehal je za palumboizmom, ki je, kot pravijo, prekletstvo bodibilderjev, saj ga povezujejo z uporabo rastnih hormonov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V 61. letu starosti je umrl legendarni bodibilder Lenny Persin, bolj znan kot Big Lenny. Veljal je za enega najboljših bodibilderjev na svetu. Udeležil se je številnih tekmovanj, leta 2017 je osvojil drugo mesto na NPC Ruby Championship, Daily Mail pa piše, da je verjeten vzrok smrti srčno popuščanje.

Persin je bil znan po izstopajočem videzu in nenavadni osebnosti, bolehal je za palumboizmom, ki je, kot pravijo, prekletstvo bodibilderjev. Glavni vzroki za to stanje so uporaba rastnih hormonov in inzulina, povzročajo pa težave pri krčenju trebušnih mišic.

"Bil je eden največjih ljudi v sobi, a je bil še vedno nežne narave. Če se lahko česa naučite od njega, je to, da je živel polno življenje. Kljub temu, da je živel v umazanem stanovanju, polnem ščurkov, umazanije in plesni, je vedno imel nasmeh na obrazu in našel način, da je bil vsak dan srečen," je razkril strokovnjak za bodibilding Jon Bravo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta