DP v odbojki: Branik in Formis na pragu polfinala

zg
29.03.2023 06:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarja Maribora Connorja McConnella in njegove soigralce čaka v Kanalu trd boj za vsako točko.
Sašo Bizjak

Po današnjih drugih četrtfinalnih tekmah odbojkarskega državnega prvenstva je pričakovati, da si bo nekaj klubov priigralo uvrstitev v polfinale, saj so v prvih tekmah prepričljivo zmagali, za napredovanje pa sta potrebni dve zmagi. Zlasti to velja za odbojkarje ACH-ja in moško ter žensko vrsto Calcita Kamnik. Ljubljančani so v prvi tekmi gladko opravili z novim prvoligašem, Krko, Kamničani s Fužinarjem Sij Metal Ravne, Kamničanke pa nove prvoligašinje, Luko Koper. Čeprav so vsi trije zmagovalni klubi igrali pred domačimi navijači, je kakovost tako močno na njihovi strani, da bi bilo veliko presenečenje, če ne bi zmagali še drugič.

Bolj zanimivo bo drugod. Odbojkarji mariborskega Merkurja so v prvi tekmi v dvorani Tabor s 3:2 premagali Salonit Anhovo in v Kanalu jih čaka zelo zahtevna preizkušnja, podobno soboško Panvito Pomgrad, čeprav so proti Triglavu doma slavili s 3:0, jih v Kranju čaka vselej nepredvidljiv tekmec. Branikovke, ki so v Grosupljem zmagale s 3:2, so favoritinje, a bodo morale prikazati veliko boljšo igro kot na prvi tekmi. Prednost 3:1 iz Šempetra ima tudi Formis, toda Šempetrčanke so v tem prvenstvu poskrbele za nekaj presenečenj in tekma v Hočah bi lahko bila zelo zanimiva. Podobno kot v Ankaranu, kjer se bodo gostiteljice novogoriški ekipi GEN-I skušale oddolžiti za poraz z 2:3.

Druge četrtfinalne tekme, moški, danes, ob 18. uri: Triglav - Panvita Pomgrad; ob 19. uri: Salonit Anhovo - Merkur Maribor, Fužinar Sij Metal Ravne - Calcit; ob 20.30: Krka - ACH; ženske, ob 18. uri: Nova KBM Branik - Grosuplje; ob 20. uri: Luka Koper - Calcit, Ankaran - GEN-I, Formis - Šempeter. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta