Dobra odbojka v Lukni: Bankirke so se oddolžile

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.02.2023 08:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še trener gostij je priznal: Iza Mlakar je bila neustavljiva.
Sašo Bizjak

Odbojkarice Nove KBM Branika so v včerajšnji prvi polfinalni pokalni tekmi proti Šempetru prikazale povsem drugačno igro, kot so jo na tekmi državnega prvenstva ob koncu januarja, ko so jih Šempetrčanke doma premagale s 3:1. Tekmicam so se oddolžile z zmago 3:0 (25:14, 25:11, 25:20), kar je zanje dober obet pred sobotno tekmo 18. kroga državnega prvenstva, ko se bodo ob 19. uri v Hočah udarile z ekipo Formisa.

"S tokratno predstavo sem zadovoljen. Bila je na višji ravni kot na nekaterih zadnjih tekmah, V tretjem nizu je bilo nekaj napak, a so dekleta v odločilnih trenutkih pokazala zrelost. Povratna tekma v Šempetru bo kljub gladki zmagi zahtevna," je pojasnil trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

Mariborske odbojkarice, ki so osvojile že 18 pokalnih lovorik, zadnjo v sezoni 2019/20, šempetrske še nobene, so začele silovito in povedle 7:1, kar pet točk je prispevala Iza Mlakar. V nadaljevanju se je razigrala še Klara Milošič, ki je točke dosegala v napadalnih akcijah in z blokom. Prednost bankirk je skokovito naraščala. Gostje so v drugem nizu zaigrale bolj zanesljivo v polju in tudi izboljšale sprejem začetnih udarcev. Nato pa sta Ronja Štampar in Lorena Lorber Fijok z zaporednimi točkami poskrbeli za vodstvo Mariborčank s 16:9. Prednost je še naraščala, saj se gostje niso resneje upirale razigranim gostiteljicam.

Vodstvo 2:0 v nizih je v uvodu tretjega niza malce uspavalo mariborske odbojkarice, privoščile so si nekaj napak, in gostje so povedle 7:3 in 10:5. V nadaljevanju pa je stvari v svoje roke vzela Mlakarjeva - s sijajnimi začetnimi udarci je vnašala zmedo na drugo stran mreže in s serijo točk poskrbela za preobrat z vodstvom 16:13. Tudi v nadaljevanju vnema Mariborčank ni popustila.

"Mariborčanke so prikazale veliko boljšo igro kot na prvenstveni tekmi v Šempetru, še posebej Iza Mlakar, ki je bila neustavljiva. Na povratni tekmi upamo na presenečenje," je dejal trener Šempetrčank Beno Božič.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?