(FOTO) Danes je vrhunski nogometaš: Prepoznate devetletnika, ki je pred skoraj 16 leti treniral s Tino Maze?

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
04.07.2024 11:43

Koroška je skozi leta dala ogromno vrhunskih športnikov, med katerimi je trenutno gotovo precej izpostavljen nogometaš Jaka Bijol, ki je pred časom svoje, takrat smučarsko znanje krepil tudi s pomočjo Tine Maze.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Devetletni Jaka Bijol, ki svoje, takrat predvsem smučarske, veščine krepi pod budnim očesom Tine Maze.
Karizma

Zgornja fotografija, ki so nam jo posredovali iz Zavoda za razvoj in promocijo športa Karizma, je dokaz, da zanimivih in lepih zgodb nikoli ne (z)manjka. Ena takih se je zgodila pred skoraj 16 leti, avgusta 2008, ko je Karizma na Ravnah na Koroškem pripravila športni dan s Tino Maze.

Zanimanje otrok, da dan preživijo z alpsko smučarko, ki je že takrat imela 11 uvrstitev na oder za zmagovalke svetovnega pokala, od tega pet zmag, je bilo veliko. Črnjanka jih je s treningom popeljala skozi različne športne aktivnosti. Na Ravne je iz Vuzenice prišel tudi devetletni Jaka Bijol, v tistem času še bolj smučar kot nogometaš. Zdajšnji steber obrambe slovenske nogometne reprezentance se je poleg Mazejeve na Ravnah srečal še odbojkarjem Tinetom Urnautom, ob zaključku športnega dneva pa je, se spominja Bojan Breznik iz Karizme, otroke zabaval Adi Smolar, ki da je vsem mladim športnikom predal nekaj lepih življenjskih nasvetov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta